Общество | Вознесенск, 30 Июля, 2019

На сесії Вознесенської міської ради ініційовано питання розробки документів для створення по вулиці Чубчика офіційного ринку поряд з існуючим

Свежие новости: На сесії Вознесенської міської ради ініційовано питання розробки документів для створення по вулиці Чубчика офіційного ринку поряд з існуючим

На сесію Вознесенської міської ради, яка відбулася 29 липня 2019 року, за попередженням про мирну акцію прийшли представники торговців зі стихійного ринку по вулиці Чубчика. Їхня вимога – незмінна. На думку людей, Кооперативне підприємство "Вознесенський ринок" не здатне задовольнити запити щодо вигідної торгівлі на тих умовах, які пропонуються керівництвом підприємства. А от на тротуарі по вулиці Чубчика усі необхідні умови для здійснення такої діяльності, з їх точки зору, є. Тому слід створити на території вулиці відповідний ринок, в межах якого люди будуть реалізовувати свою продукцію.

Депутат Вознесенської міської ради Іван Чорноморець заявив, що на його компетентний погляд, можливість створення такого ринку по вулиці Чубчика є. Для цього треба використати дорогу та тротуари по вул. Чубчика, мотивуючи це тим, що якщо було можливе паркування, то чому неможливо обладнати міський комунальний ринок. Він озвучив усім присутнім, що особисто розробить та надасть на погодження з усіма контролюючими службами відповідний проект рішення Вознесенської міської ради та подасть його на розгляд до наступного сесійного засідання. Треба зауважити громаді, що відповідно до законодавства проекти рішень міської ради, особливо коли вони зачіпають інтереси великої кількості громади, розміщуються на сайті для обговорення за 20 робочих днів, останній термін розміщення проектів рішень міської ради на 23 серпня був 25 липня 2019 року. 

Голова постійної депутатської комісії з питань землекористування та екології Лариса Франк намагалася заперечити такому розвитку подій і направити його в більш конструктивне русло, адже вулиця Чубчика ніяк не пристосована для створення в її межах цілого ринкового комплексу. Тротуари завузькі, а вся інша вулиці є дорогою. Лариса Іванівна емоційно закликала прислухатися до свого серця і зрозуміти, що центральна частина міста не може знаходитися в захаращеному, брудному і непрохідному стані. Кожен член громади і гість міста хоче комфортно пересуватися тротуарами, які повинні бути чистими і не заставленими коробками, ящиками і картонками. Була пропозиція утворити робочу групу, але торговці зі стихійного ринку не хотіли про це нічого чути, бурхливо реагували на її виступ, тож згоди не дійшли.

Від представників стихійної торгівлі із відповідною заявою про організацію продажу продуктів харчування виступив і один із ініціаторів мирної акції Зубченко С. В.

Результатом бурхливого обговорення питання роботи стихійного ринку є: заява депутата Чорноморця І. І. про підготовку проекту рішення про організацію комунального міського ринку про вул. Чубчика та попередження міської влади про те, що адміністративна комісія буде продовжувати розгляд протоколів, складених працівниками поліції за порушення правил благоустрою.

Нагадаємо: нещодавно Вознесенський міський голова Віталій Луков наполіг на роботі співробітників місцевої поліції в рамках законодавства із притягнення до відповідальності осіб, які здійснюють незаконну торгівлю по вулиці Чубчика, чим створюють значні незручності для мешканців громади та порушують правила благоустрою , не кажучи вже про санітарні норми. Після активізації роботи поліцейських, торговці звернулися до міського голови з вимогою створити умови для безперешкодного здійснення торгівлі у зазначеному місці. Також торговці відмовились перейти на спеціально створені для здійснення торгівлі продуктами овочівництва місця в межах абсолютно законного Вознесенського ринку. Аргументація відмови була різною. На сесії звучали закиди до керівництва ринку щодо несправедливого погодження місць торгівлі, щодо незручного для покупців місця розташування овочевого ринку, щодо високої вартості одного торгового місця.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты