Политика | 18 Октября, 2022

На розгляд Президента внесено пропозицію про розірвання дипвідносин з Іраном

Свежие новости: На розгляд Президента внесено пропозицію про розірвання дипвідносин з Іраном

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вносить на розгляд Президента Володимира Зеленського пропозицію про розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

— З урахуванням численних руйнувань, завданих іранськими дронами цивільній інфраструктурі України, смертей та страждань, завданих нашому народу, а також у звʼязку з появою повідомлень про можливе продовження постачань Іраном зброї росії, я вношу на розгляд Президента України пропозицію про розірвання дипломатичних відносин з Іраном, — сказав Дмитро Кулеба.

Міністр додав, що Україна ніколи не займала антиіранську позицію, але після того, як Іран став співучасником злочину агресії та злочинів росії на нашій території, Київ сьогодні займе дуже чітку і чесну позицію.

— Припинить Іран постачати зброю росії – будемо говорити про відновлення всього комплексу відносин, — зазначив глава МЗС.

Також Дмитро Кулеба назвав дії Ірану підлістю та брехнею, яку Україна не буде терпіти, адже всі ці дії Іран зробив, паралельно розповідаючи нам про те, що він проти війни і не буде підтримувати зброєю жодну із сторін. Він наголосив, що Тегеран несе повну відповідальність за руйнацію відносин з Україною.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты