Общество | Южноукраинск, 23 Июня, 2023

На пляжі у Южноукраїнську, що на Миколаївщині, встановили системи оповіщення про повітряну тривогу

Свежие новости: На пляжі у Южноукраїнську, що на Миколаївщині, встановили системи оповіщення про повітряну тривогу

У Южноукраїнську працює єдиний міський пляж на річці Південний Буг. Для відвідувачів його відкрили 26 травня. На міському пляжі встановили системи оповіщення повітряної тривоги, під час якої не можна перебувати у воді.

Про це розповів Іван Колесніков, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Южноукраїнської міської ради.

За словами Івана Колеснікова, міський пляж на річці Південний Буг — єдине місце, де дозволено купатися у Южноукраїнську.

“На початку збройної агресії РФ, у нас було прийняте рішення виконавчого комітету про заборону купання на всіх територіях, крім одного місця. В цьому році службою комунального господарства була підготовлена територія пляжу, пісок, усі архітектурні споруди, був укладений договір з рятувальниками для обстеження дна, воно було перевірене”, — говорить начальник управління з питань надзвичайних ситуацій.

На пляжі запровадили три системи оповіщення про повітряну тривогу.

“Перша — повідомлення людей про правила безпеки на воді, друга — це якщо повітряна тривога, ми дублюємо повітряну тривогу, у нас йде оголошення по гучномовцю, що треба вийти з води і зайняти місце на місцевості, і третя — відбій повітряної тривоги. Тобто під час повітряної тривоги купатися заборонено, чи вивішуємо червоний прапор, попереджаємо людей, аби вони чекали відбою”, — розповів начальник рятувального поста Василь.

За словами Івана Колеснікова, протягом тижня пляж відвідали близько п’яти тисяч людей. Щоденно там роблять відбір води та перевіряють температуру.

“З першого травня постійно сюди ходжу, коли погода дозволяє. Рятувальники просять, аби під час повітряної тривоги з води виходили люди, а так інших змін немає”, — розповідає житель Южноукраїнська Максим.

Задля безпеки людей на пляжі встановили графік роботи з 8:00 до 20:00, розповів рятувальник Василь. Щоденно на території пляжу працюють три рятувальники.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости