Криминал | 7 Апреля, 2022

На Одещині правоохоронці оголосили підозру 64-річному жителю Березівського району в незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення

Свежие новости: На Одещині правоохоронці оголосили підозру 64-річному жителю Березівського району в незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення

Правопорушник займався видобутком вапняку-черепашнику у Дачненській сільській громаді, прикриваючись спеціальним дозволом на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ корисних копалин, що були видані його родичці.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

Для чорної роботи на земельній ділянці площею 3,77 га чоловік підшукав обладнання (каменерізні машини, гусеничний трактор, силовий електричний кабель) та найманих робітників, переконавши їх у законності подальших дій. Так  громадяни пропрацювали кілька місяців поки протиправну діяльність їхнього роботодавця не припинили співробітники Управління захисту інтересів суспільства і держави та відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області.

За результатами досудового розслідування слідчі поліції під процесуальним керівництвом спеціалізованої екологічної прокуратури оголосили фігуранту підозру за ч.2 ст.240 Кримінального кодексу України. За незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення йому загрожує покарання штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости