Криминал | Николаев, 15 Февраля, 2023

На Миколаївщині зафіксовано 4 факти держзради серед представників влади та місцевого самоврядування

Свежие новости: На Миколаївщині зафіксовано 4 факти держзради серед представників влади та місцевого самоврядування

За час повномасштабної війни в Миколаївській області зафіксовано чотири факти державної зради та допомоги ворогу серед представників місцевої влади.

Таку інформацію сьогодні, 15 лютого, під час пресконференції озвучив керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак.

— Є на даний час чотири факти. Це і органи місцевого самоврядування, працівники освітніх закладів, комунальні підприємства. Там, де ми відпрацьовуємо. Прізвища назвати не можу, буду називати лише, коли будуть відповідні вироки, - повідомив Дмитро Казак.

За інформацією «НикВести», мова йде, зокрема, про справу директора КП «Миколаївська ритуальна служба» Олександра Сагайдака. Наразі триває досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України.

Ще одним зрадником, за наявною інформацією, виявився завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Миколаївського інституту права Національного університету «Одеська юридична академія», колишній депутат Миколаївської міськради Сергій Шубін. До суду вже скеровано обвинувальний акт за частиною 2 статті 111, статтею 111-2, частиною 1 статті 110, частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України. Він виявився автором концепції так званої Миколаївської Народної Республіки. Сергій Шубін був депутатом Миколаївської міської ради 2006-2010 років від партії Вітренко «ПСПУ». У міськраді він був в одній фракції із Дмитром Ніконовим, самопроголошеним «народним мером Миколаєва» у 2014 році, якого затримали СБУ та обміняли на бійців ЗСУ. У липні 2021 року повідомлялось, що Сергій Шубін на своїй сторінці у фейсбуці пропагував російську мову та культуру.

Окрім того, на цей час на розгляді Заводського районного суду знаходяться обвинувальні акти щодо голови Первомайської ОТГ Сергія Розсохи та депутата Первомайської селищної ради Миколаївської області Дмитра Кошеля за частиною 2 статті 111 КК України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости