Происшествия | Николаев, 11 Мая, 2023

На Миколаївщині з початку року зафіксували 18 укусів людей скаженими тваринами

Свежие новости: На Миколаївщині з початку року зафіксували 18 укусів людей скаженими тваринами

З початку 2023 року у Миколаївській області зафіксовано 18 звернень від людей, яких вкусила хвора тварина. У таких випадках обов'язково слід робити щеплення.

Про це повідомила начальниця управління охорони здоров'я Ірина Шамрай під час брифнгу 10 травня, передає "ПН".

Вона розповіла, що у минулому році по Україні було зафіксовано два летальних випадки серед людей від сказку - у Житомирській та Харківській областях.

— Ви знаєте, що у нас багато бродячих тварин. І домашні тварини через війну залишаються у несприятливих умовах. На Миколаївщині з початку 2023 року зафіксовано 18 звернень людей, яких вкусили хворими тваринами. У тому числі два таких випадки у Миколаєві - у 4-й та 5-й міських лікарнях, - розповіла вона.

Ірина Шамрай закликала населення у разі укусів тварин: котів, собак, кажанів, бродячих лисиць і навіть хом'яками, обов'язково звертатись за медичною допомогою, а також завірила, що вакцина у лікарнях є.

— Вакцина є в достатній кількості. Вона розподілена по лікарням. Допомогу надають травматологи та хірурги при всіх наших поліклінічних закладах. Рекомендуємо всім щеплюватись. Сьогодні неприпустима відмова від призначення щеплень від сказу. Це єдине в світі захворювання, яке якщо діагностовано, то смертність 100%, - зазначила Шамрай.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты