Общество | Николаев, 3 Февраля, 2023

На Миколаївщині введуть новий графік відключень електроенергії

Свежие новости: На Миколаївщині введуть новий графік відключень електроенергії

Наразі узгоджується оновлений погодинний графік відключення електроенергії в Миколаївській області. В подальшому його планують використовувати.

Про це повідомили в “Миколаївобленерго”.

Змінюється кількість черг через вказівки від Міністерства енергетики України. Замість 3 черг у графіку погодинних відключень буде 6 черг. Кожна з них ділиться на складові (підчерги), що стануть найменшою одиницею при задіянні графіку.

В обленерго намагалися максимально зберегти звичні вже години відключення, закріплені за адресами, проте є зміни.

Наприклад: споживачі, які раніше входили до 1 черги, тепер розподілені між 1 та 2 чергами. Години відключення для них лишаються тими ж, що й були. Знання своєї підчерги дасть можливість орієнтуватися в вірогідності відключень саме вашої адреси в певний проміжок часу.

“Оновлений графік покликаний забезпечити справедливий розподіл відключень, при цьому не змушуючи нікого сидіти без електропостачання «за компанію», - зазначено в повідомленні.

Приклад дії нового графіку. 6 година ранку. За новим погодинним графіком ближчі 2 години (6.00-8.00) – «червоні» для 1 черги (вона включає 1.1. та 1.2. підчерги) та 2 черги (2.1., 2.2. та 2.3.). Диспетчер вираховує, що для входження у ліміти достатньо відключити підчерги 1.1., 1.2. і у разі необхідності 2.1. Це означає, що у споживачів 1.1. та 1.2 підчерг електропостачання буде відсутнє з 6 до 8 години. Підчергу 2.1. відключать при додатковому дефіциті потужності.

Припустимо, була необхідність і підчергу 2.1. довелося відключати. Наступного разу, коли настануть «червоні» години 1 та 2 черги (12.00- 14.00), першими на відключення будуть підчерги 2.2. та 2.3. Якщо їх буде недостатньо, «зайдуть на друге коло» і відключать 1.1. І так далі.

Дана циклічність буде зберігатися не протягом 1 доби, а на постійній основі.

Новий графік доступний нижче, або за посиланням:

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости