Общество | Николаев, 17 Июня, 2020

На Миколаївщині визначили пріоритетні туристичні об’єкти

Свежие новости: На Миколаївщині визначили пріоритетні туристичні об’єкти

Сьогодні, за ініціативи голови Миколаївської ОДА Олександра Стадніка та під його головуванням проведено урочисте зібрання ради з питань туризму та рекреаційно-курортної діяльності при Миколаївській облдержадміністрації.

Серед запрошених голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, депутати обласної ради, керівники районів, міст, об’єднаних територіальних громад, селищних, сільських рад, члени ради з питань туризму та рекреаційно-курортної діяльності при Миколаївській облдержадміністрації, керівники туристичних підприємств, громадських організації та інші. 

Відкриваючи засідання, Олександр Стаднік зазначив, що  Миколаївщина має великий туристичний потенціал та вигідне географічне розташування.

«На нарадах з туристичною радою та командою облдержадміністрації ми говорили про "туристичні магніти", про створення туристичних маршрутів. Це дало можливість зрозуміти, в яку сторону в першу чергу ремонтувати дороги, де в першу чергу треба вирішити інфраструктурні питання. І я радий, що навіть сьогодні, під час всесвітньої пандемії, ми готові займатися розвитком туризму Миколаївщини, ми готові реалізовувати туристичні проекти. Я знаю громадські організації та бізнес, які бажають та готові зробити Миколаївську область не тільки туристичною, а й привабливою», - сказав  він.

Голова бізнес-платформи «МрійДій» Максим Бревда презентував присутнім туристичний бренд Миколаєва. Він презентував проєкти, що вже вдалось реалізувати командою «МрійДій» у галузі туризму та поінформував щодо проєктів над якими наразі працюють фахівці. Зокрема, мова йшла про цікавий мобільний додаток «Історія оживає», який надасть можливість будь-яку сучасну локацію спроектувати через телефон у форматі 3D у старовинний її вигляд.

Далі експерти ради з питань туризму та рекреаційно-курортної діяльності при Миколаївській облдержадміністрації представили широкому загалу 6 «туристичних магнітів» Миколаївщини.

Зокрема голова громадської організації «Миколаївський Джаз – Клуб» Володимир Алексєєв представив Міжнародний фестиваль «PERFORMANCE JAZZ 2020».

В рамках фестивалю буде проходити Street jazz та Jazz на воді, туристичною родзинкою, якого є:

- кращі музиканти на палубі;

- сучасний катамаран

- неймовірні краєвиди під час подорожі на катамарані

Директор івент-компанії «Супер Свято» Андрій Нерода презентував міжнародний фестиваль «ULTRA FEST ТРИХАТИ». Він зазначив, що захід заплановано провести в с. Трихати та матиме він сім підфестів: талант-фест, спорт-фест, екстрім-фест, авто-фест, талант-фест, медиа-фест, фуд-фест. 

Міжнародний фестиваль «Mykolaiv River Fest», представлений головою ГО «Миколаївських яхтсменів 7 футів» Костянтином Гарнагою, базується на унікальності акваторії Миколаєва, яка дозволяє проводити яскраві шоу на воді, регати та водні екскурсії. А саме, фестиваль розрахований на три дні. Зокрема, це супровід старту регати на катамарані, відвідування національного заповіднику «Ольвія» та Кінбурнської коси.

Також фестиваль включає в себе дитячі змагання «Малий парус», конкурс авторських пісень «Пісні Миколаєва» та виступи зіркових гостей.

Про «туристичний магніт» - фестиваль «Івана Купала» розповіла заступник сільського голови з питань економічного розвитку та інвестицій Галицинівської ОТГ Юлія Болгак. Вона зазначила, що він передбачає відзначення свята Івана Купала у липні в локаціях на березі Бузького лиману. Будуть облаштовані  фотозони, дитячі та еко-зони, проведені майстер-класи з народних мистецтв де можна буде пізнати таємниці справжніх народних традицій. А також заплановані конкурс дитячої творчості, свято хліба, фестиваль вогняного мистецтва, екскурсії по території ОТГ. 

Голова ГО «Миколаївський клуб мандрівників» Віталій Філін представив Всеукраїнський фестиваль «EXTREME FEST». Він запевнив, що під час фестивалю гості отримають незабутні враження від змагання зі спортивного туризму, скелелазіння. Також під час фестивалю буде розважально-анімаційна програма для дітей та дорослих , екскурсійна програма та тематичні майстер-класи.

Всеукраїнський фестиваль національних культур «Дружба» представила голова правління ГС «Рада національних товариств Миколаївської області» Лоліта Султан-Мурадівна Каймаразова. Вона впевнена, що Миколаївщина може пишатися не тільки своєю унікальною історією, але й своєю багатонаціональною громадою. В Миколаївській області проживає більше 130 національностей, більше 25 років існує рада національних товариств Миколаївської області, яка поєднує у собі громадські організації різних національних меншин. В 2020 році буде проходити ювілейний 25 фестиваль національних культур «Дружба». Для гостей планується святковий концерт, презентація національно-культурних громад, декоративно – прикладного мистецтва різних народів та парад учасників фестивалю в національних костюмах.

Зазначимо, що всі 6 презентованих «туристичних магнітів» розроблені експертами ради з питань туризму та рекреаційно-курортної діяльності при Миколаївській облдержадміністрації та запропоновані на внесення до проєкту Стратегії розвитку Миколаївської області.

Крім цього, програму «Цікаві туристичні маршрути» від компанії «Хан-Тенгрі» презентував її директор Денис Щепанов. Він зауважив, що розроблена програма матиме успіх, тому що Миколаївщина має мальовничі краєвиди та ландшафти, безліч історико-архітектурних пам’яток, які ваблять туристів із різних куточків України та Європи. Миколаївщина має більше ста готових маршрутів та більше 20 тематичних.

Радсадівською громадою було представлено проєкт Радсад-VELOSKIF який включає в себе комплекс інфраструктурних рішень, створення сучасних велопарківок на території громади, будівництво вело- та пішохідних доріжок та створення рекреаційно-туристичного велосипедного маршруту, який складається з трьох кіл - 3, 5 та 24 км. 

Директор агентства «IT екскурсії Mykolayiv look city» Генадій Євтушенко презентував програму «Діджиталізація туристичних маршрутів в Миколаївській області», оскільки наразі неможливо говорити про розвиток туризму без використання онлайн-інструментів. Сервіс "MykolayivLookCity" дає можливість самостійно в інтерактивній формі, розгадуючи цікаві завдання, вивчати історію міста. 

Вікторія Сумара (SMM менеджер) ТОВ «Koblevo Travel» представила розробки з популяризації туристичного продукту - «Туристичний Бренд».

«Розвиток туристичної галузі - є пріоритетним напрямком визначеним Президентом України та Урядом. Облдержадміністрацією підготовлено та напрацьовано завдання надані головою облдержадміністрації щодо розвитку туристичного потенціалу Миколаївської області, як результат спільної роботи здійснено підготовку  та презентовано "туристичні магніти" та значущі проекти популяризації туристичних можливостей Миколаївщини. Усі напрацювання ввійдуть в основу регіональної програми розвитку туризму та курортів Миколаївської області на 2021-2024 рр. Також, до 15 липня можна надавати до управління молоді та спорту ОДА всі ваші пропозиції стосовно планів-заходів нової регіональної програми», - сказав наприкінці заходу начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Віктор Гінкул.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости