Общество | Николаев, 5 Августа, 2023

На Миколаївщині, у порівнянні з минулим роком, зафіксували ріст хабарництва більше ніж удвічі

Свежие новости: На Миколаївщині, у порівнянні з минулим роком, зафіксували ріст хабарництва більше ніж удвічі На Миколаївщині, у порівнянні з минулим роком, зафіксували ріст хабарництва більше ніж удвічі

У Миколаївській області протягом першого півріччя 2023 року викрито 13 фактів правопорушень щодо незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги (торік – 4), більш ніж удвічі хабарництва (38 проти 18 торік).

Про це йшлося на нараді у обласній прокуратурі по підсумкам першого півріччя 2023 року, повідомили у пресслужбі відомства.

«Спостерігається збільшення на 55,6% зареєстрованих правопорушень у сфері привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; на 83,3% більше викрито злочинів у сфері господарської діяльності та на 90,5% - кримінальних правопорушень проти довкілля», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі також заявляють, що в області за вказаний період на 60,2% зменшилась кількість особливо тяжких злочинів.

Прокурорами за результатами досудового розслідування органами поліції скеровано до суду з обвинувальними актами понад 1500 кримінальних проваджень (вдвічі більше ніж торік). Зазначається, що на пріоритетних напрямках до суду скеровано 20 обвинувальних актів та 1 клопотання у бюджетній сфері (торік – 7), 30 - у провадженнях з ознаками корупції (торік – 14), у сфері земельних правовідносин – 3 обвинувальні акти, як і торік.

За фактами незаконного використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги органами поліції області зареєстровано 7 кримінальних правопорушень, у яких 6 особам повідомлено про підозру, з них щодо 2 осіб обвинувальні акти направлено до суду та розглянуто.

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, з початку року прокурорами до суду пред’явлено позовів на суму 2,6 мільярда гривень, що майже втричі перевищує аналогічний показник минулого року.

Повідомляється, що очільник прокуратури Дмитро Казак поставив вимогу перед працівниками покращити якість роботи на закріплених напрямах діяльності.

Дмитро Казак визначив головні пріоритети діяльності прокуратури на наступний період. Серед них – розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збройною агресію рф, проти основ національної безпеки, боротьба з корупцією, протидія кримінальним правопорушенням у митній та податковій сферах, незаконному виготовленню, зберіганню та збуту підакцизних товарів, незаконному обігу наркотиків, зброї, виявлення фактів зловживань у бюджетній сфері, при розподілі благодійної допомоги тощо.

По його словам, першочергово у полі зору правоохоронців мають перебувати факти розкрадання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію та утримання об’єктів цивільного захисту населення, забезпечення їх ефективного розслідування.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости