Криминал | Николаев, 14 Марта, 2023

На Миколаївщині СБУ затримала військового

Свежие новости: На Миколаївщині СБУ затримала військового

Правоохоронці повідомили про підозру військовослужбовцю, який надавав ворогу інформацію про розташування військових та стратегічних об’єктів на території Миколаївської області.

 

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Telegram

Зазначається, що нібито російським агентом виявився контрактник однієї з військових частин.

Контррозвідка стверджує, що у лютому 2023 року він за власним бажанням запропонував спецслужбам РФ свою допомогу у війні проти України, а також висловив бажання вступити до лав окупантів.

Щоб встановити контакт з окупантами, він звернувся до сестри, яка після тимчасового захоплення одного із селищ у Херсонській області (де мешкала на початку повномасштабного вторгнення) познайомилась з одним із загарбників.

Ним виявився заступник командира з військово-політичної роботи 83-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС РФ Володимир Снєговський.

Правоохоронці зазначають, що під час звільнення району жінка вирішила тікати разом з окупантами та оселилася в Росії, де продовжувала спілкуватися зі Снєговським.

Також за даними слідства, потенційний ворожий агент виконував вказівки свого «куратора» зі збору даних про дислокацію підрозділів ЗСУ у Миколаївській та Вінницькій областях. Ці дані ворог використовував для здійснення ракетних ударів, додали в СБУ.

Служба викрила чоловіка під час виконання одного із завдань для загарбників.

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрито та повідомлено про підозру військовослужбовцю однієї з військових частин Збройних сил України за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости