Общество | Снигиревка, 15 Мая, 2020

На Миколаївщині правоохоронці не дали встановити новий понтонний міст замiсть старого

Свежие новости: На Миколаївщині правоохоронці не дали встановити новий понтонний міст замiсть старого На Миколаївщині правоохоронці не дали встановити новий понтонний міст замiсть старого

Підприємці у Снігурівському районі планували встановити тимчасовий понтонний міст біля існуючої напівзруйнованої переправи. Техніку заарештували правоохоронці. Причина – відсутні дозвільні документи.

Директор сільськогосподарського виробничого підприємства "Снігурівське" Вадим Бєлік говорить, що стан переправи, яка є на сьогодні, робить неможливим проведення господарської діяльності. Об’їхати річку Інгулець можна лише через сусідню Херсонщину, близько 100 кілометрів.

" Підприємством в 2019 році було направлено запити до державних органів влади з наміром, що у підприємства є бажання встановити понтонний міст за власний кошт. Були направлені запити в обладміністрацію, РДА, в МЧС, в екологію в низку інших державних органів. Жодної відповіді, що не можна встановлювати міст ", - говорить Вадим Бєлік.

Переправу планували встановити в 20-ти метрах від існуючої. Міст придбали, почали укріплювати з’їзд.

"Протягом однієї години з усієї області з’їхались всі можливі контролюючі органи, хочу відмітити, що хватило у них і ресурсів, і людей для того, щоб заборонити нам роботу, а коли стає питання ремонту наявного мосту, ніяких, ні одного чиновника, ні кому він належить, нічого ми не можемо добитись", - каже Вадим Бєлік.

Фермер-одноосібник Олександр Король говорить: "У кого не питав, всі жителі ОТГ за встановлення нового мосту".

" Для будівництва переправи необхідно провести оцінку впливу на довкілля ", - говорить інспектор з охорони природного середовища Віктор Білов.

Адвокатка ТОВ "ПАЕК" Олеся Сливко розповіла, що підприємство планує не будівництво, а встановлення тимчасової споруди.

Техніку, за допомогою якої почали підготовчу роботу для встановлення понтонного мосту, заарештували та залишили на березі під охороною.

Речниця Нацполіції в Миколаївській області Тетяна Петрова каже:

"На даний час будівельні роботи зупинені. З місця вилучена спецтехніка: два автомобілі "КамАЗ" та екскаватор. Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 3 ст. 197-1 КК України "Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво", що передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років, а також за ч. 1 ст. 239-1 КК України "Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель".

Заступник Снігурівського міського голови Олександр Дубінін говорить, що вже майже готовий проєкт нового стаціонарного мосту, починається процес експертизи, де виділено гроші із обласного та державного бюджету.

За коментарем кореспонденти Суспільного звернулись до Миколаївської ОДА. Начальник управління інфраструктури Сергій Сікорський відповів – до завершення карантину жодних коментарів не надаватимуть.

Источник

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости