Общество | Николаев, 21 Июля, 2024

На Миколаївщині перейменували Руський маяк

Свежие новости: На Миколаївщині перейменували Руський маяк

19 липня депутати Галицинівської сільради Миколаївської області проголосували за перейменування Руського заднього маяка на Лиманівський.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла староста сіл Лимани і Лупареве Наталія Панашій.

Повідомляється, що за перейменування маяка проголосували 18 з 22 присутніх депутатів. Пропозицію змінити назву з Руського на Лиманівський розглядали протягом двох місяців.

«Про перейменування у нас йде вже давно мова, і все, що пов'язано з Російською Федерацією. От вирішили, що слово «руський» відноситься до наших нехороших сусідів. Тому питання стояло два місяці на розгляді, обговорювалося в громаді і сьогодні депутати прийняли рішення, на підставі того, що жителі села брали участь у обговоренні», — розповіла Наталія Панашій.

Зазначається, що маяк розташований на Руській косі, яка до повномасштабного вторгнення Росії була туристичним місцем.

«Люди приїжджали звідусіль. Але вже третій рік ми туди доступу не маємо. Там загороджений берег, доступу для людей немає. Поки що так, а курортне місце було у планах, після закінчення війни розпочати туристичну стежину саме із цього місця, із маяків, які починаються на нашій території», — говорить Наталія Панашій.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты