Криминал | Николаев, 5 Ноября, 2020

На Миколаївщині незаконно розкопують курган

Свежие новости: На Миколаївщині незаконно розкопують курган На Миколаївщині незаконно розкопують курган

У селі Скобелеве, Казанківського району, незаконно відбувається розкопка кургану, який належить до Висунської групи царських скіфських поховань. Про це повідомив журналістам Суспільного член громадської організації “Бузький гард” Ілля Зелінський.

“Ми побачили, як працює техніка. Тут купа найнятої охорони, яка з Одеси. Представились нам, як ТОВ "Варта міста", охоронна структура тут. Вони займаються чорною археологією. Вони розрили курган і намагаються дістатись до самого поховання. Вони до нього, я не знаю, дістались чи ні, але тут повністю зруйнований курган. Вони шукали скарби, а лише потім ми почули, що охоронна фірма пояснювала поліції, що це вони засипали навпаки розриту”, ‒ каже Ілля Зелінський

За словами археолога Олександра Смирнова, цей курган ‒ унікальний зразок царських скіфських курганів, в яких ховали еліту суспільства. Він датується 5 століттям до нашої ери. Таких курганів на півдні країни залишилось мало.

Источник

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости