Общество | Николаев, 13 Июля, 2017

На Миколаївщині намолочено перший мільйон тонн зерна нового врожаю

Свежие новости: На Миколаївщині намолочено перший мільйон тонн зерна нового врожаю

Департамент агропромислового розвитку інформує, що на сьогодні у Миколаївській області намолочено  1141,5 тисяч тонн  при середній урожайності  28,8 ц/га. У тому числі отримано 500 тисяч тонн пшениці, урожайність якої, внаслідок кліматичних умов цього року, коливається від 26,4 ц/га в Доманівському районі до 41 ц/га в Арбузинському, а в середньому по області складає 32,1 ц/га.

Кращими темпами проходить збір урожаю зернових в Снігурівському, Вітовському та Арбузинському районах, де скошено і обмолочено 64-74 % площ ранніх зернових культур.

Найвища урожайність зернових  залишається в Арбузинському – 34,4 ц/га, Очаківському – 34,2 ц/га та Миколаївському – 33,3 ц/га районах.

Хлібороби  Вітовського та Снігурівського районів першими перейшли 100-тисячний рубіж по намолоту ранніх зернових та зернобобових культур та отримують в середньому по 29,7 ц/га та 30,7 ц/га відповідно.

Поряд з зерновими триває збирання ріпаку, якого вже з площі 17 тисяч гектарів  намолочено 31 тис. тонн при урожайності 18,4 ц/га.

У цілому на збиральних роботах за останню добу працювало 2621 од. зернозбиральних комбайнів, при цьому добовий виробіток на 1 комбайн склав – 23 га.

На звільнених площах проводиться підготовка ґрунту для посіву озимих сільськогосподарських культур урожаю 2018 року, на цей час фактично підготовлено 221 тис. га.

Джерело: //www.mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты