Общество | Николаев, 1 Августа, 2018

На Миколаївщині мінрегіон затвердив проекти будівництва 14 амбулаторій у сільській місцевості

Свежие новости: На Миколаївщині мінрегіон затвердив проекти будівництва 14 амбулаторій у сільській місцевості

Наказом Мінрегіону від 26 липня № 187 затверджено проекти будівництва 14 амбулаторій у сільській місцевості на Миколаївщині. Область увійшла у перший пул 15-ти регіонів, де розпочато реалізацію проектів за рахунок державної субвенції на розвиток сільської медицини.

Так, на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості з державного бюджету на Миколаївщину виділено майже 56 млн грн субвенції.  Зазначені кошти та співфінансування з місцевих бюджетів дозволять збудувати амбулаторії первинної медико – санітарної допомоги у селах.

Наразі мова йде про реалізацію будівництва амбулаторій у селах Мішково - Погорілове та Білозірка Вітовського району, с. Маринівка Доманівського району, с. Вільне Запоріжжя Новобузького району, с. Сухий Єланець  та с. Гурївка Новоодеського району, смт Підгородна Первомайського району, с. Першотравневе Снігурівського району, с. Калинівка Березанського району, с. Семенівка Арбузинського району, с. Таборівка Вознесенського району, в с. Новофедорівка Березанського району, с. Коблеве Березанського району та в с. Нечаяне.

«Завдяки впровадженню ініціативи Президента України Петра Порошенка з розвитку якісної медицини у сільській місцевості маємо змогу створити принципово нові умови надання медичних послуг для жителів сіл Миколаївщини. Сподіваємося, що затверджена нова мережа первинної медичної допомоги та амбулаторії, які будуватимуться сприятимуть наданню висококваліфікованої медичної допомоги, і люди, які проживають у сільській місцевості отримуватимуть своєчасне та ефективне обслуговування. Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко також вже неодноразово наголошував на тому, що у районах, селищах, селах – без різниці: люди повинні отримувати якісну меддодопомогу», - прокоментував заступник голови ОДА Євген Шевченко.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты