Происшествия | Николаев, 26 Июня, 2019

На Миколаївщині горіли поля пшениці 

Свежие новости: На Миколаївщині горіли поля пшениці  На Миколаївщині горіли поля пшениці 

За прогнозами УкрГідрометцентру 26-27 червня на Миколаївщині утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. Якщо громадяни цілеспрямовано не звертатимуть увагу на застереження рятувальників, то кількість пожеж в природних екосистемах лише зростатиме з кожним днем. Така ситуація може в подальшому призвести до непоправних наслідків для навколишнього середовища та завдати значних матеріальних збитків фермерським господарствам.

Про це повідомляє пресцентр ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Лише 25 червня для пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління ДСНС України у Миколаївській області видалось надзвичайно «насиченим» днем на пожежі. Під вогняний вплив знову потрапили поля із зерновими культурами. Так, загальна площа від горіння пшениці на корені та сухої трави в Арбузинському, Братському, Березанському районах склала 33,5 га. До того ж здійснено 12 виїздів на гасіння сухої трави та сміття у Братському, Вітовському, Казанківському, Новобузькому, Очаківському, Первомайському, Доманівському районах та м. Миколаєві. Загальна площа, яку охопив вогонь склала понад 11 га. Зокрема, у Залізничному селищі Заводського району м. Миколаєва від пожежі сухостою зайнявся дерев’яний паркан. Завдяки оперативним діям вогнеборців 3 Державної пожежно-рятувальної частини вдалось не допустити перекидання полум’я на поруч розташовані два житлових будинки.

До гасіння пожеж задіювалось 15 одиниць пожежно-рятувальної техніки, 60 чоловік особового складу ДСНС. Також залучались працівники місцевої пожежної охорони «Первомайське», допоміжна техніка від приватного сільськогосподарського підприємства «Дмитрівське» у Березанському районі, агрофірми «Лиманський» - Очаківському, філії ТОВ «НІК-АГРО» -Арбузинському.

В переважній більшості займання спричинені необережним поводженням з вогнем, деякі причини наразі встановлюються. Обставини на місцях з’ясовували співробітники правоохоронних органів.

Рятувальники Миколаївщини вкотре звертаються до мешканців області та гостей нашого краю! Не нехтуйте правилами протипожежної безпеки! На наражайте на небезпеку себе, своє життя та навколишнє середовище! Будьте пильні! Наша сумлінність та відповідальність – це запорука нашої безпеки та безпеки нашого оточення!

Пам’ятайте, протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

  • відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу;
  • розводити багаття у лісі та лісопосадках;
  • заїжджати автомобілем до лісу;
  • палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки;
  • залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
  • полювати у лісі з використанням вогнепальної зброї;
  • створювати смітники та спалювати відходи;
  • спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты