Общество | Первомайск, 6 Октября, 2019

На Миколаївщині фермер почав вирощувати африканський огірок Ківано

Свежие новости: На Миколаївщині фермер почав вирощувати африканський огірок Ківано

Екзотичний фрукт яскраво жовтого кольору та покритий великою кількістю шипів. Зовсім не притаманний нашій місцевості фрукт на своїй фермі почав вирощувати засновник торгової марки «Стодола» Ян Островський в місті Первомайськ Миколаївської області.

«В цьому році ми почали вирощувати африканський огірок Ківано. Він насичено-жовтий зовні та яскраво-зелений всередині, на смак він нагадує диню. Ми плануємо в подальшому його маринувати, зараз йде процес відточування ідеальної формули розсолу для нього, щоб надати Ківано приємний смак та не втратити його індивідуальність. Вирощувати його ми почали цього року і він є однією з наших новинок», – розповів Ян Островський.

Назву «ківано» придумали в Новій Зеландії. Походить це слово з поєднання слів «ківі» та «банан», тому що плоди нагадують ці фрукти за смаком та ароматом. В англомовних країнах ківано також називають «рогатий огірок» або «африканська рогата диня».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости