Общество | 28 Марта, 2023

На Миколаївщині є села без людей, там досі не розпочали розмінування територій

Свежие новости: На Миколаївщині є села без людей, там досі не розпочали розмінування територій

На Миколаївщині залишаються замінованими понад 800 тисяч гектарів деокупованих територій. Є села, в які ще не повернулися мешканці, тому їх піротехники ще навіть не розпочинали обстежувати.

Про це йде мова в сюжеті телеканалу «Рада».

В області щоденно працюють понад десять піротехнічних розрахунків, у тому числі з інших регіонів України, однак зараженість територій вибухонебезпечними предметами настільки висока, що це значно уповільнює роботу рятувальників.

В селі Зоря 90 хат, з них жодної вцілілої. Навіть до руїни повертвються люди, щоб розпочати відбудовувати свої будинки. Однак часто люди знаходять у власних домівках небезпечні сюрпризи. Про це сповіщають ДСНС-ників.

— Почалося оброблення земель, починають засівати, тому велика кількість боєприпасів і через це трапляються неприємні випадки, — говорить співробітник ДСНС.

На Миколаївщині і досі є села, куди не повернулися місцеві мешканці, а без їхніх заявок туди не заходили піротехнічні розрахунки.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости