Общество | Николаев, 19 Сентября, 2023

На Миколаївщині через суд намагаються забовʼязати одну з сільрад відремонтувати укриття в дитячих садках

Свежие новости: На Миколаївщині через суд намагаються забовʼязати одну з сільрад відремонтувати укриття в дитячих садках

Прокуратура звернулася до суду з позовами щодо зобовʼязання Радсадівської сільської ради привести в належний технічний стан двох укриттів, які знаходяться в приміщеннях дитячих садків в селищі Радсад Миколаївського району.

Про це повідомили у Миколаївській окружній прокуратурі.

Ювенальні прокурори встановили, що у комунальній власності Радсадівської сільської ради та в оперативному управлінні відділу освіти, культури, молоді споруд та туризму цієї сільської ради перебувають два протирадіаційні укриття. Одне площею близько 900 квадратних метрів та здатністю вмістити 1000 осіб, яке не готове до використання. Друге — площею близько 400 квадратних метрів, розраховане на одночасне укриття 400 осіб, яке також не готове до використання.

За даними прокуратури, укриття не здатні забезпечити захист вихованців та працівників дитячих садків та можуть створити загрозу для їх життя. Попри це власник та балансоутримувач споруд не здійснює їх ремонт та облаштування, а уповноважений орган держави у цій сфері самостійно не вживає заходів до усунення порушень. 

Наразі Миколаївським окружним адміністративним судом відкрито провадження у цих справах.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты