Общество | Южноукраинск, 10 Мая, 2018

На блоці №2 ЮУАЕС компанія «Skoda JS a.s.» проводить оцінку техстану

Свежие новости: На блоці №2 ЮУАЕС компанія «Skoda JS a.s.» проводить оцінку техстану

На блоці №2 Южно-Української АЕС під час планово-попереджувального ремонту (ППР) фахівці компанії «Skoda JS a.s.» проводять оцінку технічного стану програмно-технічного комплексу системи групового та індивідуального управління приводами СУЗ (системи управління захисту). Роботи ведуться в рамках продовження ресурсу цього обладнання. Вони стартували 2 травня. Остаточний висновок з рекомендаціями буде зроблено в кінці місяця.

«Систему групового та індивідуального управління приводами СУЗ компанії «Skoda» на другому енергоблоці ЮУАЕС введено в експлуатацію ще 1998 року. Обладнання успішно відпрацювало 20 років і сьогодні є необхідність продовження його ресурсу. Інакше кажучи, слід зробити комплексне обстеження, аби переконатися, що воно може безпечно експлуатуватися ще 10 років. Ця система виконує відпрацювання команд аварійного та попереджувального захисту, від її роботи залежить безпечне та надійне управління енергоблоком», - коментує хід робіт майстер з ремонту, наладки, випробування та пуску обладнання цеху теплової автоматики та вимірювання (ЦТАВ) ВП ЮУАЕС Андрій Плавін. За його словами, за роки експлуатації чеське обладнання зарекомендувало себе добре та відпрацювало без зауважень.

Оцінка технічного стану системи групового та індивідуального управління приводами СУЗ на другому енергоблоці ЮУАЕС виконується вперше за 20 років. Нині чехи разом з южно-українськими фахівцями вивчають ступінь зносу обладнання та визначаються з необхідністю виконання додаткових робіт на ньому.

Аналогічний комплекс групового та індивідуального управління приводами СУЗ виробництва «Skoda JS a.s.» встановлено на третьому енергоблоці Южно-Української АЕС. На першому «мільйоннику» працює обладнання виробництва ПАТ «НВП «Радій», яке було встановлено в рамках продовження строку експлуатації енергоблока.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты