Политика | 5 Апреля, 2023

МЗС Росії вимагає звільнити митрополита Павла

Свежие новости: МЗС Росії вимагає звільнити митрополита Павла

МЗС Росії назвала митрополита Павла "мучеником за православну віру", вимагає його звільнити та звинуватила уряд України в "ігноруванні мільйонів вірян"

Про це йдеться у заяві російського міністерства. 

"Вимагаємо негайного звільнення митрополита Павла та надання йому відповідної медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

МЗС РФ заявила, що "глибоко переживає" за долю Павла і що його перебування під арештом з браслетом - це "образ мученика за віру".

У заяві МЗС РФ звинувачує уряд України у спробі "знищити православну віру" та заявляє, що митрополит Павло "самовіддано захищає віру та свою обитель". Російське міністерство також назвало погляд України на роль УПЦ "неповноцінним".

Окрім того, Росія звинуватила США у так званому "ігноруванні утисків прав вірян".

"У Росії обурені черговим брутальним актом свавілля проти УПЦ, стурбовані долею ченців та священників Києво-Печерської лаври, які перебувають під загрозою фізичної та моральної розправи. Їм обіцяють місце у Лаврі, якщо вони відмовляться від своєї віри та перейдуть до розкольницької Православної церкви України (ПЦУ)", - заявляє МЗС РФ.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости