Политика | 3 Августа, 2023

МЗС Польщі збирається обговорити з послом України причини напруги між країнами

Свежие новости: МЗС Польщі збирається обговорити з послом України причини напруги між країнами

Заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Мулярчик розповів, про що в МЗС Польщі обговорюватимуть із послом України Василем Зваричем після його повернення із зустрічі послів в Україні.

Про це польський чиновник заявив в ефірі Польського радіо.

За словами Мулярчика, метою запрошення посла на розмову є "з'ясувати причини тієї напруги, яка сьогодні існує в польсько-українських відносинах". Він наголосив, що напруга спричинена "не з боку Польщі".

Чиновник додав, що Варшава не бажає вступати в суперечку з Києвом, "бо від цієї суперечки отримають користь інші, кому вигідно, щоб між міністрами Польщі та України була напруга".

"Ми цього не хочемо. Ми хочемо, щоб наша робота була злагодженою. У нас є спільні інтереси і спільні цілі", - наголосив Мулярчик.

У вівторок посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького викликали до МЗС у Києві через заяви керівника офісу з питань міжнародної політики в адміністрації президента Дуди Марчіна Пшидача.

В інтерв'ю польським ЗМІ Пшидач зазначив, що Україна отримала справді велику підтримку від Польщі, і їй "варто було б почати цінувати роль, яку Польща відіграла для України протягом останніх місяців і років". Відповідні висловлювання польського чиновника пролунали в контексті ситуації з блокуванням експорту українського зерна через Польщу.

Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький різко засудив рішення Києва викликати польського посла до Міністерства закордонних справ через висловлювання Пшидача.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты