Общество | 11 Января, 2024

МОЗ передав Миколаївщині більше 400 флаконів ліків для онкохворих дітей

Свежие новости: МОЗ передав Миколаївщині більше 400 флаконів ліків для онкохворих дітей

Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня отримала партію препаратів європейського виробництва для лікування онкохворих дітей, які були придбані за кошти держбюджету.

Відповідні накази опубліковані на сайті управління охорони здоровʼя Миколаївської області.

Відповідальним за отримання медикаментів для лікування та трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин дітям і дорослим визначено в.о. головного лікаря обласної дитячої лікарні Олександра Пліткіна.

Керівник медзакладу вестиме облік, контроль та розподілятиме раціональне використання препаратів. Також він двічі на місяць має подавати інформацію про використання та залишки поставлених препаратів згідно із затвердженим наказом у систему «MedData».

Які ліки отримав медзаклад?

Загалом лікарня отримала 449 препаратів виробництва Німеччини, Бельгії, Франції, Іспанії, Італії та Румунії. Зокрема:

  1. «Пури-нетол», 50 мг по 25 таблеток у флаконі — 1600 таблеток;
  2. «Ганцикловір-Фармекс», ліофілізат для розчину для інфузій по 500 мг — 50 флаконів;
  3. «Орунгал», розчин оральний, 10 мг/мл; по 150 мл у флаконі; по флакону з дозатором в картонній коробці (Ітраконазол, 150 мл (10 мг/мл) — 28 флаконів;
  4. «Кансидаз», ліофілізат для розчину для інфузій по 50 мг — 95 флаконів;
  5. «Мікафунгін-Віста», порошок для концентрату для розчину для інфузій — 56 флаконів;
  6. «Даптоміцин-Віста», ліофілізований порошок для розчину для інʼєкцій або інфузій по 350 мг — 50 флаконів;
  7. «Емоклот» порошок та розчинник для розчину для інфузій — 106 флаконів.

Корупція у медицині Миколаєва

30 листопада за місцем роботи та проживання Олександра Пліткіна та його заступниці Ірини Ткаченко відбулись обшуки у рамках кримінального провадження за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Досудове розслідування триває ще за однією статтею Кримінального кодексу України, а саме підроблення офіційних документів, які спричинили тяжкі наслідки.

Нагадаємо, постійна депутатська комісія Миколаївської обласної ради з питань соціальної політики та охорони здоров’я відмовилася розглядати та знала з порядку денного проект рішення щодо призначення Олександра Пліткіна на посаді директора КНП «Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня».

Олександр Пліткін, у якого напередодні правоохоронці проводили обшуки у кримінальній справі щодо можливої підробки документів та привласнення майна, каже, що на нього «вилили бруд», а поліція «розказує щось ефемерне».

Народний депутат України від Миколаївщини Артем Чорноморов вважає, що керівництво Миколаївської області зловживає, намагаючись поза конкурсом затвердити сесією облради головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні Олександра Пліткіна, у якого тиждень тому правоохоронці проводили обшуки у справі про привласнення майна та підробку документів.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости