Происшествия | 18 Июня, 2023

МОЗ: На Миколаївщині у воді виявлено холероподібний вібріон

Свежие новости: МОЗ: На Миколаївщині у воді виявлено холероподібний вібріон

Станом на 18 червня 2023 за результатами проведених досліджень водойм на територіях Миколаївської області, що зазнали підтоплення, холерного вібріону у воді не виявлено. Проте виділено холероподібний вібріон, який є маркером можливої наявності холерного вібріону.

Про це повідомляє Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства здоров'я України.

Зазначається, що холероподібний вібріон, виявлено:

  • в річці Інгулець (в районі міста Снігурівка);
  • у Бузькому лимані (в районі пляжу "Чайка" і рекреаційній зоні "Намив" у Миколаєві);
  • у річці Інгул (місто Миколаїв);
  • у Дніпро-Бузькому лимані.

Також зазначається, що суттєво перевищені показники лактозо-позитивної кишкової палички. При допустимому рівні в 5000 од., цей показник у річці Інгулець становить 240000000, а в Дніпро-Бузькому лимані - 6200-13000.

"За санітарно-хімічними показниками в річці Інгулець не відповідали нормативам розчинений кисень, сухий залишок, хлориди, залізо та біологічне споживання кисню. У Дніпро-Бузькому лимані відмічається перевищення гранично допустимих концентрацій по аміаку", - сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що нафтопродукти та пестициди у відібраних на дослідження пробах відсутні.

У Центрі з метою недопущення виникнення гострих кишкових інфекцій, рекомендують не вживати воду в питних цілях, не купатися у відкритих водоймах, не вживати річкову рибу (у тому числі в'ялену, слабосолену, копчену), обробляти руки антисептичними засобами.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты