Экономика | Снигиревка, 7 Марта, 2018

Морози не зашкодили озимим Снігурівщини

Свежие новости: Морози не зашкодили озимим Снігурівщини

Березневі морози ніяк не вплинули на озимі культури у Снігурівському районі. Про це в коментарі виданню «АгроЮг» заявила голова місцевого управління АПР Наталя Суслєганова.

За її словами друга хвиля морозів ніяк не вплинула на стан озимих, адже вегетації зараз немає.

«Після того, як випав сніг, згодом дощ, а потім вдарили морози, то на поверхні землі утворилось крижане покриття. Але для того, щоб дане обмерзання якось вплинуло на озимі, воно має пролежати хоча б днів десять. А у нас обмерзання лише декілька днів триває і вже тане», — розповідає Суслєганова.

Голова управління агропромислового розвитку Снігурівщини запевнила, що ці морози були не достатньо сильними та тривалими, щоб пошкодити озимим.

«Справа в тому, що скоринка, яка утворилась під час обмерзаня мокрого снігу, буває притерта, яка закриває і недає рослинам дихати. А буває і така, що вона тільки на поверхні. В такому разі культурам є чим дихати і вони залишаються непошкодженими. Саме таке покриття було на озимих у Снігурівському районі», — зазначає Суслєганова.

Источник: agro-yug.com.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты