Политика | 6 Декабря, 2018

«Мобілізації у нас немає. Проводимо лише збори з резервістами оперативного резерву І-ї черги та підрозділами тероборони» – Міністр оборони

Свежие новости: «Мобілізації у нас немає. Проводимо лише збори з резервістами оперативного резерву І-ї черги та підрозділами тероборони» – Міністр оборони

«Мобілізації у нас нема. Ми проводимо лише збори і підготовку з резервістами оперативного резерву першої черги, а також з військовослужбовцями, які входять до підрозділів територіальної оборони”.

На цьому 5 грудня під час брифінгу для представників ЗМІ наголосив Міністр оборони України Степан Полторак.

Він підкреслив, що ця підготовка різнопланова і залежить від рівня підготовки військовослужбовця, на якій посаді він знаходиться, в які підрозділи він планується до розподілу, а також від інших чинників залежно від обстановки.

– Ця підготовка триватиме як один день для військових, які мають досвід участі у бойових діях. Також це може бути 10 днів, може бути і два тижні. Максимальний термін проведення – 20 днів, – повідомив Степан Полторак.

Глава оборонного відомства поінформував про початок роботи щодо комплектування навчальних центрів Збройних Сил України.

– Цей резерв перебуватиме не в бойових частинах, хоча певна частина того резерву буде призначена для поповнення бойових частин. Але ці хлопці, які сьогодні приходять у військкомати і стоять в першій черзі резерву, будуть відбувати в навчальні центри для проведення перевірки їх вмінь, знань і проведення занять. Зараз процес підготовки починається з організаційних питань перевезення до місць проведення, й заняття починаються відповідно до підготовки самих військових, – розповів він.

– Жодних проблем з комплектуванням немає. Переважна більшість  бажає прийти до військкоматів і стати до строю. Це значно перевищує нашу потребу на сьогодні, – підкреслив Міністр оборони України Степан Полторак.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты