Политика | 10 Июня, 2023

Міську владу Львова звинуватили у списанні десятка бомбосховищ під час війни

Свежие новости: Міську владу Львова звинуватили у списанні десятка бомбосховищ під час війни

За останні кілька років міська влада Львова списала  близько десяти бомбосховищ, ща знаходились на промислових підприємствах міста і могли вмістити не одну тисячу осіб.

Так, на території Львівського молочного заводу було розташоване підземне сховище на триста місць, що могло витримати потужну вибухову хвилю.

У 2020 році Львівський виконком під керівництвом мера міста Андрія Садового  списав  4 захисні споруди, у тому числі бомбосховище молокозаводу через «неможливість та недоцільність утримання під час нової забудови». На той час саме бомбосховище належало Фонду держмайна, але він його продав .

Таким чином фірма, яка забудовує Львівський молокозавод, отримала право забудувати всю його територію, включаючи бомбосховище.

Загалом, за підрахунками журналістів, за подібною чи схожою схемою під час війни місто залишилося приблизно без 10 бомбосховищ.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости