Общество | Вознесенск, 24 Марта, 2023

Міський голова Вознесенська провів зустріч із ВПО міста

Свежие новости: Міський голова Вознесенська провів зустріч із ВПО міста Міський голова Вознесенська провів зустріч із ВПО міста

Міський голова Вознесенська та представник "Слуги Народу" Євген Величко провів масштабну зустріч із внутрішньо переміщеними особами міста.

Про це повідомляє Миколаївська обласна організація партії "Слуга Народу".

На сьогодні тут проживає близько 3,5 тисячі переселенців, і на заході вони розповіли про свої проблеми, як нових мешканців Вознесенська. Наприклад – працевлаштування, соціальні виплати, компенсація житлово-комунальних послуг тощо.

"Більшість ВПО у місті розселені та мають постійне місце проживання. Якщо приїжджають люди, які не мають, де зупинитися та можливості знімати житло, то місто надає проживання у гуртожитках. Також відбувається значне покриття їхніх потреб у гуманітарній допомозі. Під час зустрічі люди звертали увагу на проблеми із соцвиплатами, потреби у посадкових матеріалах, доступі до освіти для дорослих тощо”, - розповів Євген Величко.

В результаті створили ініціативну групу із внутрішньо переміщених осіб, яка взаємодіятиме з депутатами, посадовими особами та громадськістю для результативного та швидкого вирішення їхніх проблем та потреб. Євген Величко розповів, що наразі місцева влада вже має певні напрацювання для вирішення деяких із питань.

Тому, які кроки місцеве самоврядування робить для допомоги ВПО:

- ЮНІСЕФ вже працює для створення точки "Спільно" на базі місцевої бібліотеки, де ВПО матимуть доступ до комп'ютерів, самоосвіти, зможуть залишити на деякий час дітей із вихователями тощо. та отримати консультаційну, медичну, юридичну допомогу;

- партнери з благодійної організації "Глобал Фонд" передали Вознесенську культиватор, та у місті вже запустили гугл-форму, де ті, кому потрібно ним скористатися, заповнюють відповідну заявку;

- благодійна організація "Дій Краматорськ" виділила для ВПО насіння для посадки, яке вже незабаром почне видавати тим людям, кому це потрібно;

- у разі поодиноких звернень із вирішенням проблем, на кшталт оновлення документів, пошуку житла, оформлення соцстатусу тощо, люди звертаються до влади за допомогою групи у соцмережах і вже отримують необхідну підтримку.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты