Общество | Вознесенск, 19 Октября, 2017

Міський голова Луков побажав результативної роботи центру допомоги учасникам АТО

Свежие новости: Міський голова Луков побажав результативної роботи центру допомоги учасникам АТО

18 жовтня у малій залі Виконавчого комітету відбулось перше засідання Центру допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, дорадчого органу, створеного рішенням виконавчого комітету Вознесенської міської ради  від 28.08. 2017 року №305.

Участь у засіданні взяли міський голова Віталій Луков,  заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрій Путій, який є головою Центру допомоги учасникам АТО та членам їх сімей,  посадовці органів місцевого самоврядування, представники громадськості та члени ГО «Вознесенська спілка учасників АТО», котрі входять до складу Центру, а також матері загиблих учасників АТО, воїни-атовці.

Відкрив засідання міський голова Віталій Луков, який повідомив, що фактична діяльність Центру розпочалась ще в 2014 році, коли свої зусилля навколо допомоги мобілізованим вознесенцям, котрих відправляли в зону АТО об’єднали волонтери, міська влада, громадськість. Згодом, з 1 квітня 2015 року на базі відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вознесенської міської ради розпочав роботу Центр консультативної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей. З метою координації дій органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, установ, організацій, підприємств, волонтерських та громадських організацій, які надають допомогу учасникам АТО та членам їх сімей, сприяють вирішенню питань соціального захисту, лікування, реабілітації, адаптації учасників АТО,  в 2017 році створено дорадчий орган при виконавчому комітеті Вознесенської міської ради, розроблено положення про його діяльність, затверджено склад Центру. До складу Центру входять представники органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, державних установ, соціальних служб, військового комісаріату, громадських організацій, а також медики, правозахисник, землевпорядник, психолог, учасники АТО. Центр не приймає рішень, але за словами очільника міста, він має бути дієвим, а його засідання – результативними. Тому, він закликав учасників АТО відвідувати такі засідання, ділитись своїми проблемами, обговорювати їх та спільно шукати шляхи для вирішення.

На порядок денний засідання було винесено питання соціального захисту учасників АТО, житлові та земельні питання з якими вони найчастіше звертались до органів місцевого самоврядування, питання розміщення меморіальної дошки загиблим учасникам АТО та перенесення музею АТО в інше приміщення.

Начальник Управління соціального захисту населення Шишляннікова І.А поінформувала присутніх про те, що нині у Вознесенську соціальними пільгами охоплено 276 учасників АТО.

У 2017 році путівки на відпочинок в м. Очаків за кошти з обласного бюджету отримали 10 учасників АТО та 33 членів їх сімей і 2 сім’ї загиблих учасників АТО; за кошти з місцевого бюджету – 8 осіб та 14 членів їх сімей. У 2017 році компенсацію з державного бюджету на придбання житла, отримав 1 учасник бойових дій, інвалід ІІ-ї групи.

Також для учасників АТО у 2017 році було організоване навчання в автошколі, яке пройшли та отримали посвідчення водія 8 осіб.

Про Порядок та підставу взяття на квартирний облік учасників АТО, а також про пільги для учасників бойових дій для  будівництва доступного житла доповіла Скидан О. Г. - головний спеціаліст  відділу комунальної власності та економіки комунальних підприємств Управління комунальної власності Вознесенської міської ради. Вона повідомила, що на квартирному обліку у Виконавчому комітеті ВМР перебуває загалом 854 сім’ї, з них  у загальній черзі - 827 сімей, у списку першочерговиків – 235 сімей, з них 29  сімей учасників бойових дій та 20 – учасників АТО, у списку позачерговиків – 29 сімей.

Олена Григорівна наголосила на тому, що виділення коштів для забезпечення житлом осіб певної категорії, які перебувають на квартирному обліку можливе лише за програмами. Рішенням Вознесенської міської ради від 28 січня 2014 року №4 була затверджена програма забезпечення громадян житлом на 2014-2017 роки, але через недостатність фінансового ресурсу у бюджеті міста кошти виділялись лише у 2015 році для надання пільгового кредиту  молодим сім’ям.

Про стан надання земельних ділянок учасникам АТО поінформувала Чорна Л.Т.К – начальник Відділу містобудування та архітектури, головний архітектор міста. У центрі надання адміністративних послуг всього було зареєстровано 227 заяв. З них відпрацьовано 89, земельні ділянки під житлову забудову отримали атовці, заяви  яких були зареєстровані у 2014-2015 роках. Міський голова повідомив, що вже двічі проводилась інвентаризація земельних ділянок на території міста, наразі вільних немає. Але він порадив усім, хто ще не отримав у місті, шукати їх у найближчих населених пунктах, у сільській місцевості, а також скористатись публічною кадастровою картою, що у вільному доступі в мережі Інтернет. Ситуація може змінитись на краще після об’єднання громад.

Голова ГО «Вознесенська спілка учасників АТО» Шпичка Г.В. ініціював перенесення музею АТО в інше приміщення, аргументуючи потребою у вільному доступі до нього. Віталій Луков запропонував громадській організації розглянути одну із порожніх зал у музеї Є.А. Кібріка.

На засіданні було порушене і питання  про розміщення меморіальної дошки загиблим учасникам АТО. Голова Центрудопомоги учасникам АТО та членам їх сімей, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Путій Ю.В повідомив, що наразі розробляється її ескіз, згодом, за участі родичів загиблих буде обговорюватись питання місця для розміщення меморіальної дошки.

В «Різне» учасники АТО та матері загиблих вознесенців винесли на обговорення свої питання, які переважно стосувались соціальних та житлових проблем, а також грошової компенсації родині загиблого та компенсації за навчання дитини –учасника АТО, облаштування місць для паркування автомобілів інвалідів по вул. Київській та Одеській. На всі ці питання їм були надані відповіді начальниками та головними спеціалістами профільних відділів та управлінь Вознесенської міської ради.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Источник: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости