Политика | Снигиревка, 15 Марта, 2018

Міська рада вже вдруге схвалила проект рішення про добровільне об’єднання громад в Снігурівську ОТГ

Свежие новости: Міська рада вже вдруге схвалила проект рішення про добровільне об’єднання громад в Снігурівську ОТГ

14 березня піл час засідання 36 позачергової сесії Снігурівської міської ради депутати вже вдруге схвалили проект рішення про добровільне об’єднання територіальних громад. Після прийняття рішення у п’ятиденний строк міський голова Леонід Голобля зобов’язаний подати цей проект до Миколаївської облдержадміністрації для отримання висновку щодо відповідності проекту Конституції та законам України. Про це повідомляє видання Снігурівка.ІНФО.

Нагадаємо, що на минулій сесії, 30 січня, депутати Снігурівської міської ради одноголосно схвалили проект рішення про добровільне об’єднання територіальних громад у єдину ОТГ із центром у місті Снігурівка. За дане рішення проголосувало 18 чоловік. Втім, як потім з’ясувалося, незважаючи на рішення міської ради, процес децентралізації на Снігурівщині був зупинений.

«Були внесені процесуальні зміни в розпорядження про створення робочої групи. Після цієї сесії (30 січня, — ред.) вже засідала робоча група нового скликання. Тому пропонується вважати таким, що втратило чинність рішення сесії від 30 січня і наступне – схватили такий же самий проект рішення. Тоді ми не порушимо законодавство України про добровільне об’єднання громад», — сказала перед голосуванням секретар міськради Тетяна Андрющенко.

Втім депутати обурилися тим, що міськрада вже вкотре має голосувати по одному й тому ж питанню. На це Андрющенко відповіла, що депутатам необхідно буде ще раз проголосувати, але вже після того, як облдержадміністрація надасть висновок щодо відповідності проекту Конституції та законам України.

Також секретар міськради зазначила, що мер Голобля скасував рішення про створення робочої групи через те, що склад робочої групи був створений лише згідно з розпорядження і не було делеговано рішення ради.

В підсумку, 24 депутати проголосовали «за» схвалення даного проекту рішення.

 

Источник: snigyrivka.info

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости