Спорт | Николаев, 23 Февраля, 2023

Миколаївському спортсмену Олександру Абраменку виплатять стипендію з міського бюджету

Свежие новости: Миколаївському спортсмену Олександру Абраменку виплатять стипендію з міського бюджету

Під час сесії міської ради 23 лютого депутати проголосували за проєкт, що передбачає виділення одноразової грошової винагороди чемпіонам, призерам літніх та зимових Олімпійських, паралімпійських, дефлімпійських ігор, європейських та всесвітніх ігор. Винагороду у 100 тисяч виплатять фристайлісту Олександру Абраменку.

За це під час засідання сесії проголосували 29 депутатів із 33.

Проєкт рішення підготувало управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міськради. За словами керівниці управління Ірини Бондаренко, на преміювання спортсменів і тренерів у бюджеті Миколаєва закладено один мільйон гривень. І з цієї суми 100 тисяч гривень планують виплатити Олександру Абраменку.

“Це питання виникло через те, що 14 лютого 2023 року до управління надійшов лист-звернення від Федерації лижних видів спорту із проханням преміювати за XXIV Олімпійські ігри Олександра Абраменка. Тому вважаємо за доцільне внести зміни до Програми і виплатити кращому спортсмену Миколаївської області разову премію за XXIV зимові Олімпійські ігри. Гроші додатково не просимо, будуть використані із фонду, що передбачений на 2023 рік”, — сказала Ірина Бондаренко.

Виплата грошової винагороди кращим миколаївським спортсменам планується за підсумками року за результатами всеукраїнських та міжнародних змагань. Стипендією міського голови та міської ради у 2023 році відзначені 43 вихованці спортивних шкіл Миколаєва. Вона призначається спортсменам, які є переможцями та призерами чемпіонатів світу, Європи та України.

За проєкт проголосували 29 депутатів, проти — 1, утримались — 3.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости