Политика | Николаев, 6 Июня, 2024

Миколаївські морпіхи у Вовчанську взяли в полон группу російських окупантів

Свежие новости: Миколаївські морпіхи у Вовчанську взяли в полон группу російських окупантів Миколаївські морпіхи у Вовчанську взяли в полон группу російських окупантів

36-та окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського розказала, як її воїни мужньо нищать ворога у боях за Вовчанськ Харківської області.

Відповідний пост опублікований на сторінках бригади в соцмережах.

Зокрема, йде мова про матроса Вадима Ярошеню, який у ближньому бою зумів ліквідувати ворога попри те, що набої скінчилися.

"Вранці, 4 червня, відділенню морських піхотинців з 501-го окремого батальйону морської піхоти було поставлено бойову задачу - вибити противника на одній з позицій на околиці Вовчанська. Противник встиг на ній закріпитися і зайняв будинок місцевих мешканців. Ворог, який прийшов на українську землю, перетворив цей будинок на справжню фортецю. Але це не зупинило морпіхів. Наші хлопці сміливо пішли на штурм. Під час жорстокого лобового зіткнення з ворогом, коли до ворожих позицій залишалося якихось десять метрів, у матроса Вадима Ярошені раптово вичерпався боєзапас. В цей критичний момент здалося, що жити залишилося миттєвості, адже Вадим ясно бачив, що російський загарбник вже цілився в нього з автомату. Минуло кілька секунд, але постріли не лунали. Тоді Ярошеня зрозумів, що в окупанта заклинило зброю. Цим потрібно було миттєво скористатись. Не розгубившись, наш морпіх блискавично скоротив дистанцію і за допомогою холодної зброї знищив ворога. Його рішучі дії та безстрашність у вирішальний момент бою здобули йому перемогу в цьому жорстокому двобої", - розказали у бригаді.

А на іншій ділянці битви за Вовчанськ противник переважаючими силами атакував позицію, яку тримали наші морські піхотинці під керівництвом молодшого лейтенанта Володимира Мардаля.

"Заступник командира роти та інструктор з повітряно-десантної підготовки молодший лейтенант Мардаль продемонстрував виняткову мужність, стійкість та вміння вести бій у складних умовах. В розпал запеклого бою офіцер організував не лише відбиття атаки значно чисельнішого противника, але й блискавичну контратаку, за результатами якої, п'ятеро російських загарбників були взяті в полон", - зазначили в 36-й окремій бригаді морської піхоти.

Окремої уваги заслуговують дії старшого матроса Вадима Загребельного. Саме його рішучі та професійні дії стали запорукою успіху цієї операції, додали в бригаді.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты