Экономика | Николаев, 29 Апреля, 2023

Миколаївські агровиробники зможуть отримати насіння кукурудзи в рамках ініціативи USAID

Свежие новости: Миколаївські агровиробники зможуть отримати насіння кукурудзи в рамках ініціативи USAID Миколаївські агровиробники зможуть отримати насіння кукурудзи в рамках ініціативи USAID

Найближчими днями 709 українських агровиробників отримають насіння кукурудзи бренду DEKALB від компанії Bayer в рамках Ініціативи на підтримку стійкості агросектору AGRI-Україна, яку виконує Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України. Про це 28 квітня повідомило представництво USAID в Україні.

«Щоб підтримати виробників кукурудзи в Україні та забезпечити пропозицію зерна на внутрішньому ринку та для експорту, USAID спільно з Байєром Україна передають агро ММСП (мікро-, малим та середнім підприємствам) понад 15 000 посівних одиниць насіння кукурудзи. Це дозволить аграріям виростити та поставити на ринок понад 200 тис. тонн урожаю кукурудзи», - зазначається у повідомленні.

Також повідомляється, що на допомогу могли претендувати зареєстровані агровиробники, які вирощують від 5 до 500 га у межах цільових областей – Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської.

Один агровиробник зможе одержати до 25 мішків насіння.

Доставку насіння кукурудзи до обласних центрів здійснює Всеукраїнська асоціація громад (ВАТ), яка вже розпочала цю роботу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости