Общество | Николаев, 7 Сентября, 2024

Миколаївщину продовжують розміновувати 12 піротехнічних розрахунків, а також спеціально навчені собаки

Свежие новости: Миколаївщину продовжують розміновувати 12 піротехнічних розрахунків, а також спеціально навчені собаки

Миколаївщина залишається однією із найзамінованіших територій України. Піротехнічні розрахунки продовжують масштабну роботу з розмінування.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Миколаївській області.

Процес уповільнює висока захаращеність ділянок, щільне, хаотичне мінування земель ворогом, який ретельно облаштовував “пастки”.

За 2023-2024 роки в області виникло 83 небезпечні події, пов’язані з несанкціонованим поводженням населення з вибухонебезпечними предметами. Ворожі снаряди та міни позбавили життя 24 людей (в тому числі 1 дитини), постраждало ще 92 людини, з них 8 дітей.


Всього в області працює 12 розрахунків з розмінування (ручне, механізоване, підводне, кінологічне). Окрім спеціалістів з Миколаївщини допомагають колеги із Запорізької, Одеської, Сумської областей та віднедавна – з Чернівецької. На сьогодні виявлено 25442 ВНП, обстежено 7547 гектарів.

“Одним з дієвих методів, який зарекомендував себе, є обстеження територій за допомогою мінно-пошукових собак. З початку роботи кінологічних розрахунків, натренованим малінуа вдалось вже пройти понад 44 гектари і віднайти 245 боєприпасів. Наразі працює 2 розрахунки піротехніків з бельгійськими вівчарками Арні, Дереком, Атосом і Альфом. Завдяки кропіткій роботі кінологічних розрахунків щодня площа очищеної української землі поступово збільшується”, - розповіли в ДСНС.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты