Общество | Николаев, 13 Июля, 2023

Миколаївцям роздали 42 тисячі саше калію йодиду: «Можна споживати тільки по розпорядженню влади»

Свежие новости: Миколаївцям роздали 42 тисячі саше калію йодиду: «Можна споживати тільки по розпорядженню влади» Миколаївцям роздали 42 тисячі саше калію йодиду: «Можна споживати тільки по розпорядженню влади»

Сімейні лікарі видали мешканцям міста Миколаєва близько 42 тисяч саше калію йодид, при цьому в управлінні охорони здоров'я закликають містян не зловживати препаратом.

Про це розповіла начальниця управління охорони здоров'я Ірина Шамрай, повідомляє кореспондент "ПН".

Ірина Шамрай застережила громадян від безконтрольного споживання таких препаратів.

— Приймати ці препарати необхідно тільки по розпорядженню влади. Протягом певного часу, який вказано в інструкції, до 40 років. Сьогодні все ЦПМСД мають запаси цих препаратів. Хоча до цього було роздано близько 42 тисяч саше і населення було поінформовано сімейними лікарями. Якщо є бажання запастись цим препаратом, звертайтесь до сімейного лікаря. Але ми надіємось, що до цього не дійде і катастрофи в нас не буде. Але ми готові, якщо це станеться, - заявила вона.

Нагадаємо, Шамрай запевнила, що лікарні Миколаєва підготовлені на випадок радіаційної катастрофи.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты