Политика | Николаев, 21 Апреля, 2023

Миколаїв відвідав єврокомісар Янез Ленарчич

Свежие новости: Миколаїв відвідав єврокомісар Янез Ленарчич

У п'ятницю, 21 квітня, до Миколаєва з робочим візитом прибув європейський комісар з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич.

Про це повідомили у Миколаївській ОВА.

Миколаїв відвідав єврокомісар Янез Ленарчич

Миколаїв відвідав єврокомісар Янез Ленарчич

Миколаїв відвідав єврокомісар Янез Ленарчич

У рамках візиту відбулася робоча зустріч єврокомісара та керівника Офісу Віцепрем'єра з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Каплуна з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом.

Під час зустрічі гості відвідали хаб із розподілу гуманітарної допомоги та обговорили напрямки її надання.

Янез Ленарчич наголосив, що Миколаївщина може й надалі розраховувати на підтримку Європейської комісії.

Також Віталій Кім ознайомив єврокомісара з наслідками ракетного обстрілу Росії цивільної та критичної інфраструктури Миколаєва. Зокрема, вони відвідали одну з миколаївських лікарень, яку було пошкоджено внаслідок ворожих обстрілів. Головний лікар медичного закладу розповів про функціонування лікарні під час військового стану та використання генератора, який європейська сторона передала минулого року.

Далі Янез Ленарчич оглянув об'єкт «Миколаївводоканалу», де директор підприємства Борис Дуденко повідомив про поточні потреби для водопостачання міста. Також він зазначив, що отримані від ЄС генератори найближчим часом будуть встановлені на насосній станції та очисних спорудах каналізації.

Крім того, начальник Головного управління ДСНС України в Миколаївській області Микола Панасенко розповів, як миколаївські рятувальники використовують спецтехніку, надану європейськими партнерами для виконання аварійно-рятувальних робіт.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости