Общество | Николаев, 14 Октября, 2023

Мешканці Одеської області за свої кошти придбали будинки для переселенців із Миколаївщини

Свежие новости: Мешканці Одеської області за свої кошти придбали будинки для переселенців із Миколаївщини

З початку повномасштабного вторгнення до Суворовської громади Ізмаїльського району приїхало близько ста тридцяти переселенців. Більшість із них – уродженці громади, і оселилися вони у своїх родичів. Але є серед тих, хто шукає порятунку і людей, які раніше у цих краях ніколи не були. 

Допомогти уродженцям Миколаївщини, які через вторгнення російських агресорів втратили все, вирішили місцеві підприємці за організаційної підтримки громадської спілки «Бабівське кметство Болгарської діаспори». Власним коштом вони придбали два будинки для двох великих сімей, які приїхали сюди з сіл сусідньої області після деокупації. Так, в Острівному з'явилося шістнадцять нових мешканців.

-Це і дорослі люди, і маленькі діти. І це значний внесок у демографію нашого села. Ми викупили ще два будинки, які теж чекають на нових господарів. В одному з них мала оселитися ще одна родина з Миколаєва. Але, на жаль, чоловік, який хотів привезти сюди дружину та дитину, загинув нещодавно на фронті, – розповів мешканець Острівного, секретар Суворівської сільської ради Петро Добрев.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости