Происшествия | 2 Июля, 2017

Масштабна хакерська атака була тестовою

Свежие новости: Масштабна хакерська атака була тестовою

Масова кібератака на українські комп’ютери, що відбулася у вівторок, 27 червня, насправді була тестовою і проводилася спеціально для того, щоб виявити слабкі місця української цифрової інфраструктури.

Таку думку висловив в телеефірі каналу «112 Україна» очільник Мінінфраструктури Володимир Омелян. Урядовець зазначив, що українським фахівцям вдалося встановити, що кібератака була націлена не на збагачення та отримання грошей. Над цією операцією працювали мінімум 10-20 професіоналів протягом щонайменше 3-4 місяців. Таким чином, зауважив міністр, мова йде про добре сплановану операцію. Те, що зловмисники не мали фінансової мотивації і над хакерською атакою працювали висококласні спеціалісти і дає змогу впевнено говорити про російський сценарій. 

Однак при цьому Омелян наголосив, що мова йде про тестовий сценарій, який мав на меті виявити слабкі місця і шпарини в цифровій інфраструктури українських приватних та державних компаній. Саме тому міністр впевнений, що ця операція є розробкою Росії та є ще одним елементом агресії про України. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты