Общество | Вознесенск, 15 Октября, 2019

«Люблю тебе, мій рідний краю»: до 224-ї річниці села Ракове

Свежие новости: «Люблю тебе, мій рідний краю»: до 224-ї річниці села Ракове

13 жовтня до 244-ї річниці села Ракове на площі біля сільської бібліотеки відбулися народні гуляння. На свято завітали керівництво міста на чолі з міським головою Віталієм Луковим, почесний громадянин міста Вознесенська, уродженець села Ракове Юрій Гержов, депутати міської ради, учасники АТО та ООС, представники громадських організацій, молодь та небайдужі жителі громади.

На святкування Дня села «зазивав» Народний духовий оркестр міського будинку культури. До слова запросили міських голів – Віталія Лукова та Юрія Гержова, в.о. старости сіл Ракове та Новогригорівки Людмилу Цоню. Представники влади з найщирішими побажаннями привітали раківчан зі святом, побажали миру на українській землі, злагоди та добробуту їхнім сім’ям.

Святкова програма «Люблю тебе мій рідний краю» включала в себе творчі номери художньої самодіяльності від Новогригорівського сільського будинку культури та учнів дитячої музичної школи. Крім цього, вже гарною традицією стало нагородження односельців в різних номінаціях. Цього року привітання приймали: «Найстаріший житель села», «Найстаріша подружня пара», «Молода сім’я», «Наймолодший житель села», «Зразкова багатодітна родина», уродженці села Ракове – учасники АТО та ООС, «Господині та майстрині села», «Кращий читач Раківської сільської бібліотеки». Місцевий поет Олександр Варзар виявив бажання прибути на свято села й вручити бібліотеці свою збірку поезій, в якій є вірші, присвячені цій прекрасній місцині. Олександр Данилович розповів присутнім, що саме з села Ракове його рідні, в цій сільській церкві брали шлюб його дідусь із бабусею, проходило його дитинство.

Керівники гуртків Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості привезли на локацію велику виставку своїх робіт і мали на меті ознайомити сільську молодь та їх батьків з різноманіттям позашкільних заходів для дітей громади.

Також присутні мали змогу подати свої пропозиції до проекту бюджету громади на 2020 рік і отримати консультативну допомогу від спеціалістів Вознесенського міськрайонного центру зайнятості. КО ВМЦ ФЗН «Спорт для всіх» проводила на галявині спортивні змагання з перетягування канату, армреслінгу, набивання м’яча та підняття гирі. Господині села пригощали гостей своїми запашними шедеврами, майстрині – радували око картинами та іконами власного виробництва. Дітки стрибали на батутах, ласували солодкою ватою та попкорном, купували сувеніри на згадку. Гуляння завершилися традиційною рибною юшкою, смачний запах якої охопив все навкруги.

Виконавчий комітет Вознесенської міської ради щиро вдячний усім, хто брав участь у організації цього свята. Раківчани, вся дружня вознесенська родина ще раз вітає Вас з 244-ю річницею! Миру, процвітання та сонячного неба Вам та Вашим родинам! Зі святом!

Джерело: voz.gov.ua

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости