Общество | Вознесенск, 12 Апреля, 2017

Луков зустрівся з жителями Північного мікрорайону

Свежие новости: Луков зустрівся з жителями Північного мікрорайону

6 квітня 2017 року за ініціативи мешканців Північного мікрорайону у бібліотеці №4 пройшла зустріч з міським головою Віталієм Луковим. На зустрічі також були присутні: начальник Управління соціального захисту населення ВМР Ірина Шишляннікова, голова Вознесенської міської організації ветеранів Віктор Мазур та її учасники, депутати міської ради, педагоги та учні Вознесенського професійного аграрного ліцею.

Оскільки питання, які обговорювалися на зустрічі є актуальними для усіх мешканців міста, то й висвітлення їх буде більш детальним. Тож метою «години спілкування» було виявлення наболілих проблем та питань про сьогодення і майбутнє міста. У час, коли критикують владу, підняття тарифів, бездоріжжя, у кожного була можливість поставити запитання очільнику міста та отримати на них відповідь з «перших вуст».

Віталій Луков вибачився за запізнення, причиною якого стало спілкування з депутатом міської ради та керівником туристичного гуртка Олегом Костюковим з «гарячої» проблеми - поїздки дітей на змагання з туризму. Зазначив, що для молоді міста функціонування таких гуртків є дуже важливим, тому міська влада і намагається приділяти достатню увагу на їх утримання і розвиток. Щоб не втрачати час на обговорення загального, міським головою було запропоновано одразу переходити до запитань, які найбільш хвилюють жителів міста.

Мешканка Північного мікрорайону поскаржилась на супермаркет будівельно-господарських товарів «33м2», а саме – недотримання магазином технічних норм щодо встановлення зливостоків. Під час зливи підвали житлових будівель мешканців вулиці були затоплені, вся багнюка зливалась до них у двори. Також висловили прохання замінити сміттєві контейнери на нові.

Очільник міста розповів про два абсолютно протилежні підприємства, які розпочали свою діяльність у 2016 році. Позитивним прикладом стало швейне виробництво «GregoryArber», яке створило додаткові робочі місця та склало добру конкуренцію для швейних фабрик. Підприємство і надалі планує розширяти свої простори та офіційно оформити на роботу близько 200 мешканців Вознесенська. В свою чергу, противагою є скандальний супермаркет «33м2», де виявлено ряд порушень: проектні недоопрацювання, неофіційне працевлаштування працівників та, віднедавна, припинення орендної плати за землю у міський бюджет. Віталій Луков запевнив, що звертався за допомогою до Миколаївської ОДА, Державної фіскальної служби у Миколаївській області, але поки що ніяких результатів немає. Зараз міська влада намагається вплинути на керівництво супермаркету за допомогою Миколаївського облавтодору, оскільки супермаркетом офіційно не узгоджений стик дорожнього покриття з регіональним автошляхом Р-06, а це грубе порушення будівельних норм. Щодо заміни сміттєвих контейнерів, то міський голова пообіцяв вирішити це питання протягом наступного тижня.

З черговим проханням виступила громадянка, яка мешкає за адресою вул. Будівельників, 3 щодо великої ями біля під’їзду, через яку під час дощу підтоплюються підвали та каналізаційні люки багатоповерхового будинку.

Віталій Луков відповів, що з 1 квітня розпочато ямковий ремонт асфальтобетонного покриття по вулицях міста. Першим мікрорайоном, де розпочато фрезерування вулиць став саме Північний. В цьому році з міського бюджету виділено 500 тис. грн. на поточний ремонт асфальтобетонного покриття, але цих грошей замало. Тому на сесію Вознесенської міської ради буде виноситись питання на загал до депутатів міської ради щодо виділення з резервного фонду додаткових коштів на ремонт доріг. Розпочати роботи у дворах багатоквартирних будинків підрядники зможуть не раніше липня.

Очільник міста спростував інформацію щодо підняття тарифу на збір та вивезення побутового сміття і пояснив, що тариф складається з цін на пальне та заробітну плату працівникам підприємства, тому доки ці складові незмінні – тариф підніматися не буде. Після зустрічі міський голова звернувся до КП «Санітарна очистка міста» щодо стану тарифу на збір та вивезення побутового сміття. У зв’язку з підняттям мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року складові тарифу змінились, тому, можливо, тариф буде змінено, але не раніше ніж за 2 місяці.

Найбільш обговорюваним було питання підняття тарифу на водопостачання та водовідведення. Рішенням НКРЕКП тарифи на водопостачання та водовідведення вже затверджені, але ще не вступили в дію. Про дату набрання чинності тарифу мешканці міста будуть повідомлені через міську газету «Новини Вознесенська: день за днем» та офіційний веб-портал м. Вознесенська.

Міський голова запевнив, що вода в місті абсолютно придатна до споживання і має високу якість. Але очисні споруди, які відведені майже на 18 км від першої насосної станції (Мар’їна роща), - розкіш, за яку кожен мешканець має платити за економічно обґрунтованим тарифом. Звісно, для маленького міста, такого як Вознесенськ, це дуже велике навантаження, адже потребується величезна кількість енергії на складну систему очистки каналізаційних вод, що значною мірою впливає на формування тарифу на водовідведення. Щоб зменшити затрати на електроенергію на кожній КНС має бути ємність для накопичення стоків, щоб потім можна було перекачувати їх за нічним тарифом. Одна така ємність вже є, розпочато ремонтні роботи з відновлення другої.

Депутати міської ради виступили зі зверненням до Віталія Лукова про створення незалежної комісії щодо вивчення тарифу на водопостачання та водовідведення та шляхи зниження їх вартості.

Педагоги Вознесенського професійного аграрного ліцею подякували працівникам бібліотеки №4 за їх професіоналізм, доброзичливість та небайдужість до відвідувачів, а також були занепокоєні її подальшим майбутнім. Очільник міста не заперечував, що часто критично висловлюється щодо кількості бібліотек у Вознесенську, але запевнив, що доки існує влада в місті - доти бібліотека на Північному мікрорайоні має працювати. Крім бібліотечної мережі та читального залу, вона служить консультативною допомогою пенсіонерам та мешканцям мікрорайону у сплаті комунальних платежів в мережі онлайн, інформує про останні новини міста.

Також достатньо уваги було приділено оформленню житлових субсидій. Міський голова нагадав, що субсидія – це безповоротна адресна допомога держави сім’ям на оплату житлово-комунальних послуг, тож кожен хто не в змозі самостійно оплачувати комунальні платежі, має право на її оформлення.

Ірина Шишляннікова, начальник Управління соціального захисту населення ВМР виступила з роз’ясненнями щодо пільгового перевезення населення у міському транспорті. Пенсіонери звернулись з проханням переглянути вартість проїзду для пільгових категорій населення та знизити її до 2.50 грн за одну поїздку. Також жителі мікрорайону скаржились на незручність розміщення назв та номерів на автобусах і маршрутних таксі.

Заключне питання стосувалося об’єднання територіальних громад, а саме – міста Вознесенська та Новогригорівської сільської ради. Віталій Луков роз’яснив, що об’єднання громад – це не об’єднання населених пунктів. Статус населених пунктів не зміниться, об’єднатися мають саме громади – для вирішення спільних проблем. Також було відзначено, що на території Новогригорівської сільської ради знаходяться наші очисні споруди та вільні земельні ділянки для розробки та впровадження нових джерел енергії (сонячних батарей), перевагою яких є висока надійність та стабільність, в тому числі - можливість здешевлювання тарифів на водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, що 17 березня 2017 року відбулось громадське обговорення підготовлених спільною робочою групою проектів рішень Вознесенської міської ради щодо добровільного об’єднання територіальних громад, які одноголосно підтримали всі присутні.

Після тригодинного активного обговорення важливих для мешканців Вознесенська питань, очільник міста подякував за активність і небайдужість присутніх та наголосив на тому, що якщо кожен не буде стояти осторонь загальних проблем, то жити в міста буде краще.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости