Общество | Николаев, 4 Апреля, 2018

Лікарі Миколаївщини знову створили диво, врятувавши породіллю та її немовля

Свежие новости: Лікарі Миколаївщини знову створили диво, врятувавши породіллю та її немовля Лікарі Миколаївщини знову створили диво, врятувавши породіллю та її немовля

Лікарі сором’язливо кажуть: «Та це ж просто моя робота… Про що тут казати?». Але казати є про що. Миколаївщині є, ким пишатися. І це лише один з тисячі випадків. 14 березня до акушерсько-гінекологічного відділення обласної клінічної лікарні «швидка» доставила вагітну 25-річну жительку Березанського району. Це вже п’ята її вагітність, цього разу ускладнена супутніми хворобами.

Про це повідомляє Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації.

Вона поступила до лікарні на 36 тижні вагітності, і до 20 березня перебувала в реанімації, де під постійним медичним наглядом проходила ретельне обстеження, отримувала необхідну терапію.

Слід зауважити, що жінка не знаходилася на обліку з приводу вагітності. На момент пологів у породіллі в зв’язку з супутніми важкими хворобами різко впав рівень тромбоцитів і лейкоцитів. Але за медичними показаннями проведення кесаревого розтину неможливе в її випадку.

«Добре спрацювала взаємодія між обласним спеціалістами та закладами охорони здоров’я області. І ми дуже вдячні обласній станції переливання крові, яка в ургентному порядку відгукнулась на наше прохання про допомогу, надавши необхідні три дози тромбоцитів», - розповідає завідувач акушерсько-гінекологічним відділенням Алла Шапошнікова.

В обласній станції переливання крові одразу ж підняли всі списки постійних донорів. Адже на рахунку кожна хвилина. Спеціалісти знайшли донора, людина відгукнулася, пройшла все необхідне обстеження для здачі крові.

«Я хочу подякувати всім донорам, які приходять до станції переливання крові, і здають таку необхідну кров. Завдяки цим небайдужим людям нам вдалося врятувати два життя – жінки та її крихітки», - відзначив в.о. головного лікаря обласної станції переливання крові Валерій Чиняков.

Так попри всі складнощі, лікарі врятували життя породіллі, і вже 30 березня на світ з’явилися маленька дівчинка, вага якої при народженні склала 2300 грам, зріст – 48 сантиметрів. Лікарі оцінили її стан за шкалою Апгара в 7-8 балів.
2 квітня, згідно з протоколами надання медичної допомоги, немовля в плановому порядку перевели до обласної дитячої клінічної лікарні у педіатричне відділення для новонароджених та недоношених дітей.

Як розповідає завідувач відділенням Наталія Мартьянова, стан дитини на сьогодні стабільний. Дівчинка отримує не лише необхідну медикаментозну терапію, а і найголовнішу терапію для немовляти – турботу, любов і піклування, які забезпечують дитині медичні працівники.

Дитина самостійно приймає їжу та за всіма основними параметрами відповідає нормам розвитку у неонатальному періоді відповідно за віком.

Породілля залишається в обласній клінічній лікарні під дбайливим медичним наглядом. Та щойно її стан здоров’я буде остаточно стабілізовано, жінку переведуть до профільного відділення або лікувального закладу для надання подальшої медичної допомоги відповідно до наявних супутніх захворювань.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты