Культура | 24 Декабря, 2018

Кyiv Tourism Awards 2018: хто отримав туристичну премію столиці

Свежие новости: Кyiv Tourism Awards 2018: хто отримав туристичну премію столиці

У готелі «InterContinental Kyiv» відбулася щорічна церемонія нагородження Кyiv Tourism Awards 2018, яка проходить за підтримки управління туризму та промоцій КМДА. Подія зібрала велику кількість гостей – представників туристичної сфери.

Щороку Київ відвідує 5 мільйонів гостей, і ця цифра постійно зростає. Туристична галузь приносить у річний бюджет Києва більше 200 мільйонів гривень. А для економіки міста туристична галузь – це більше 10 мільярдів гривень доходу і більше 1 тисячі робочих місць.​ Нещодавно про стан та перспективи туристичної галузі в столиці нам  розповідав начальник Управління з питань туризму і промоцій Антон Тараненко.

Цього року переможцями престижної міської туристичної нагороди стали:

Кращий туристичний оператор з внутрішнього і в’їзного туризму – «Пан Юкрейн»,  кращий туристичний оператор з виїзного туризму – Coral Travel. В сфері розміщення гостей: кращий готельний комплекс 5*– Fairmont Grand Hotel Kyiv, кращий готельний комплекс 4* – Mercure Kyiv Congress, кращий готельний комплекс 3* – Premier Hotel Rus, кращий хостел – Dream Hostels, кращі апартаменти – Senator Apartments.

Кращим авіаперевізником назвали МАУ, а кращим закладом харчування за відгуками туристів – Queen Country Club. Це заміський комплекс відпочинку з басейном, Поїсти тут пропонують на терасі з панорамним видом на сосновий ліс, розрахованій на  200 гостей. Гастрономічна концепція - мікс трьох напрямків: європейського, східного та українського. У меню -  легкі салати, смажені раки, білуга і сьомга власного копчення, каструлька борщу на компанію, запечений осетер, люля-кебаб, чебуреки. Рибу і раків кухаря виловлюють з акваріума безпосередньо перед приготуванням, коржі печуть в узбецької печі, м'ясо смажать на відкритому мангалі. 

Кращим у номінації подієвого туризму  став фестиваль U-Park. У 2018 році на стадіоні "Динамо" за два дні виступили GORILLAZ, MASSIVE ATTACK, Bonobo, Young Fathers, Kaleo, Tove Lo, YUKO, ONUKA. У 2019 році фестиваль пройде на іншій локації - в Sky Family Park, де окрім сцени розмістяться  басейн, фудкорти і бари. Відбуватимуться він три дні. Першими анонсованими хедлайнерами фестивалю є групи The Prodigy, 30 Seconds to Mars, Nothing but Thieves, SWMRS та інші.

Найкраща туристична локація Київського регіону у 2018-му – зоопарк «12 місяців», розташований у Вишгородському районі. В ньому, окрім тварин з різних куточків світу є копія диснеєвського замку, контактний зоопарк для найменших та басейний комплекс. 

Краще екскурсійне бюро міста цьогоріч – «Цікавий Київ».


- Ми існуємо 13 років і лише за минулий рік провели близько півтори тисяч екскурсій, - поділився засновник екскурсійного бюро Арсеній Фінберг. 

-  Наша основна специфіка - це екскурсії-враження: гастро-тури, костюмовані тури, відвідування місць, які зазвичай закриті, нестандартні екскурсії, на які захочуть потрапити і кияни, і гості столиці. Наша основна цільова аудиторія - кияни, для них ми пропонуємо більше 100 екскурсій. для іноземців в нас є 5-6. Попитом користуються Містика Києва, Поділ з келихом вина, Ніч в музеї Булгакова. Також ми проводимо школу екскурсоводів, готуємо нове покоління гідів, які також пропонують нові і незвичні продукти. Вже було шість випусків, в лютому плануємо наступний набір. 


Нагороду за розвиток активного виду туризму отримав Adventure Tours in Ukraine, а за найкраще зображення міста Києва в аудіовізуальному творі – «Атом Фільм» (ТМ Radioaktivefilm).

Почесний титул Ambassador of Kyiv (Посол Києва) отримала блогер та екскурсовод Юлія Бевзенко, яка проводить екскурсії двориками міста та встановлює мініатюрні скульптурки "Шукай". Тут можна прочитати інтерв'ю з Юлією.


 - Для мене нагорода несподівано стала дуже важливою. Вона означає, що плоди справи мого життя визнаються іншими професіоналами. А це дає мені хорошу опору, щоб рухатися далі. У планах на майбутній рік встановлювати скульптурки «Шукай!» І продовжувати вигадувати проекти для Києва, - поділилася Юлія Бевзенко.

Источник: vechirniykiev.com.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости