Политика | Южноукраинск, 26 Февраля, 2020

Корисно знати більше аби критика не переходила в критиканство і не дезорієнтувала мешканців міста

Свежие новости: Корисно знати більше аби критика не переходила в критиканство і не дезорієнтувала мешканців міста

Приводом для інформування мешканців міста стали непорузуміння, де зокрема постачання електричної енергії фізичним особам не належить до компетенції органів місцевого самоврядування.

На жаль, і рішення по передачі електричних мереж в приватні руки, і прав постачати людям електроенергію не є компетенцією місцевої влади.

Такі рішення приймались на рівні Уряду України. На звернення мешканців міста по умовам оплати за спожиту електричну енергію ми звернулись до Миколаївської електропостачальної Компанії та, окрім першого реагування не відключати мешканців міста від мережі без попередньої перевірки боржників у виконкомі міської ради, Компанія надалі нас не інформує.

Можемо погодитись, що справедливість не рідко є на боці мешканців, а Закон на стороні цієї Компанії та інших компаній і осіб приватного капіталу.

Це реалії, до яких причетні і ми з Вами, коли обираємо шлях розвитку нашої країни.

Ми чергове намагаємось знайти точки взаємодії з вказаною Компанією та і мешканцям радимо бути уважними до договорів, за якими вони отримують послуги.

Пропонуємо переглянути повноваження, які покладені на місцеве самоврядування в інших країниах в порівнянні з містами України, це пізнавально.

Місце́ве самоврядува́ння — право та змога органів місцевого самоврядування в межах закону здійснювати регулювання й управління суттєвою часткою суспільних справ, які належать до їхньої компетенції, в інтересах місцевого населення.

Це право здійснюється радами або зборами, члени яких вільно обираються таємним голосуванням на основі прямого, рівного, загального виборчого права й які можуть мати підзвітні їм виконавчі органи.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Формами місцевого самоврядування також є збори громадян, референдуми або будь-які інші форми прямої участі громадян, якщо це дозволяється законом.

Структура та повноваження місцевого самоврядування по країнах приведена в таблиці.

Джерело: Влада пропонує - Южноукраїнськ

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости