Криминал | 1 Августа, 2023

Контррозвідка СБУ викрила одеського військового топ-чиновника, який вимагав ₴400 тисяч «відкату»

Свежие новости: Контррозвідка СБУ викрила одеського військового топ-чиновника, який вимагав ₴400 тисяч «відкату»

Військова контррозвідка СБУ ліквідувала корупційну схему в одеському військовому квартирно-експлуатаційному управлінні. Посадовці регулярно вимагали «відкати» від підрядників, які виконували ремонти об’єктів ЗСУ в Одеській області.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Задокументовано вимагання очільником квартирно-експлуатаційного управління більше ніж 400 тисяч гривень від представників місцевої ремонтно-будівельної компанії.

За даними слідства, розмір хабаря становив 20% від загальної суми договору, згідно з яким підрядники мали провести освітлення до будівель військового містечка для українських захисників. Для ведення «переговорів» з підприємцями і передачі грошей посадовець залучив свого підлеглого – керівника району електричних мереж в обласному центрі.

Співробітники СБУ затримали посередника «на гарячому» під час отримання ним всієї суми хабаря від підрядників. Крім того, задокументовано злочинну діяльність ще одного учасника оборудки – керівника афілійованої комерційної структури. Через підконтрольні фірми комерсант виводив у тінь і в подальшому «конвертував» у готівку гроші, які отримував нібито за виконання ремонтних робіт на військових об’єктах.

Під час обшуків на робочих місцях учасників «схеми» виявлено речові докази злочину, у тому числі документи і печатки фіктивних підприємств. Наразі затриманому «посереднику» повідомлено про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Триває розслідування для притягнення до відповідальності очільника військового квартирно-експлуатаційного управління та керівника комерційної структури.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости