Политика | Николаев, 14 Ноября, 2018

Контроль за дисципліною медперсоналу повинен бути посилений, і це персональна відповідальність головних лікарів, - Євген Шевченко

Свежие новости: Контроль за дисципліною медперсоналу повинен бути посилений, і це персональна відповідальність головних лікарів, - Євген Шевченко

Контроль за дисципліною медперсоналу, а особливо водіїв «швидких», повинен бути посилений. Сьогодні буде надане відповідне доручення і його виконання буде персональною відповідальністю головних лікарів.

Про це заявив заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Євген Шевченко на нараді у середу, 14 листопада, яка стосувалася випадків неналежної поведінки персоналу Миколаївського обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф.

Як відомо, сьогодні вночі працівниками Патрульної поліції було зафіксовано два факти керування автомобілями “швидкої допомоги” водіями, що були у нетверезому стані. За інформацією Євгена Шевченка, цих двох водіїв карет швидкої медичної допомоги вже звільнено “за статтею”.

«Я хотів би сказати, що по-перше, ці люди звільнені. По-друге - головний лікар однозначно отримає догану з цього приводу, а керівництво управління охорони здоров’я останнє попередження. Ця ситуація – це як то кажуть «плєвок» в нашу роботу, роботу тих людей, які працюють лікарями, які надають першу допомогу, тому що людина, яка приїжджає за кермом на виклик, де сталося ДТП не менш відповідальна, ніж та людина, яка в цей час рятує життя. Тому сьогодні буде зроблене доручення управлінням охорони здоров’я всім керівникам медичних закладів взяти на особистий контроль і під особисту відповідальність всіх працівників, які працюють у всіх закладах охорони здоров’я. Це стосується, починаючи з хозпрацівників, водіїв, не дай Боже лікарів і т.д. Якщо будуть такі випадки траплятися в інших лікарнях Миколаївської області та міста Миколаєва – це персональна відповідальність головного лікаря, нам немає сенсу більше працювати з такими людьми. Ще раз кажу, це дуже прикрий випадок», - прокоментував Євген Шевченко.

Головний лікар Миколаївського обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Самойлов розповів, що було створено комісію, де розглянуто інцидент і абсолютно всі підстави задокументовано щодо звільнення двох водіїв за статтею.

«Зі свого боку можу сказати, що дійсно ми максимально посилимо роботу. Це можуть бути певні точкові нічні рейди на виявлення вживання алкоголю як серед водіїв, так і серед медичних працівників», - додав він.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты