Экономика | Вознесенск, 6 Апреля, 2022

Компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Свежие новости: Компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб у період запровадження воєнного стану, можуть отримати компенсацію на оплату житлово-комунальних послуг.

Хто може отримати таку компенсацію
- фізичні особи, громадяни України від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду.

Що необхідно зробити для отримання вказаної компенсації - внести відомості щодо житла, яке готові надати для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб до веб-ресурсу “Прихисток”
(можливо внести самостійно або звернутися до спеціалістів виконавчого комітету Вознесенської міської ради)
- власник житла зобов’язаний не пізніше наступного дня, з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати заяву до виконавчого комітету Вознесенської міської ради за місцем розташування жилого приміщення.
Заява має містити прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб, до якої додаються копії документів, що посвідчують їх особу. Дану заяву необхідно надати до виконавчого комітету Вознесенської міської ради.

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості людино-день, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи.
Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

Наголошуємо, що всі внутрішньо переміщені особи повинні бути включеними до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. 

Консультації з приводу даного питання Ви можете отримати в Управлінні соціального захисту населення, кабінет 3 або за номером телефону 0664178790

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости