Спорт | 4 Января, 2023

Команда без тренера. Чому збірна України залишилася без наставника

Свежие новости: Команда без тренера. Чому збірна України залишилася без наставника

Зовсім нещодавно у пресі з'явилася інформація, що Олександр Петраков покинув збірну України.

Якщо точніше, то контракт наставника з національною командою завершився 1 січня, а оскільки його ніхто не продовжував, то команда залишилася без головного тренера. Чому ж так склалося, адже інші футбольні асоціації уникають таких ситуацій, коли в команди немає головного тренера? Тут ціла купа факторів, з котрими ми спробуємо розібратися. По-перше, УАФ вперто сподівається на те, що "Аль-Айн" ось-ось розірве контракт з Сергієм Ребровим, тож він зможе одразу прийняти "жовто-синіх" під власний контроль. І хоча Ребров в ОАЕ видав серію з чотирьох матчів без перемог, керівництво "Аль-Айну" все одно не поспішає виганяти наставника. Якби пан Сергій був зараз вільним, то негайно посів би місце Петракова, але це поки утопія.

Цілком вірогідно, що менеджери УАФ сподіваються на відставку Реброва протягом найближчих місяців, що б дозволило саме його призначити наставником збірної перед стартовим матчем відбору на Євро-2024. Саме тому можна собі припустити, що принаймні в січні та лютому збірна так і залишиться без головного тренера. Але що робити, коли Ребров таки тренуватиме "Аль-Айн" до завершення сезону? Хто готуватиме Україну до березневих матчів? Попросять Петракова на три місяці чи візьмуть когось, хто входитиме в тренерський штаб Реброва? І перше, і друге рішення не виглядає вдалим для головної команди країни.

Але, знаючи те, що відбувається в УАФ, може бути й ще одна причина того, що в збірної зараз немає наставника. Справа в тому, що коли ніхто не виконує обов'язків головного тренера, то нікому й не потрібно платити зарплатню. А мова тут йде не тільки про наставника, але й про весь його тренерський штаб. Так, зарплатня за два місяці не виглядає якоюсь непідйомною сумою, але навіщо платити, якщо можна не платити? Принаймні, такою, вірогідно, є логіка в тому, що збірна зараз де-факто і де-юре перебуває без господаря. Зараз про цю тему всі забудуть, але чим ближче підходитиме березень, тим більше проблем доведеться вирішувати людям з УАФ.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты