Политика | Николаев, 20 Сентября, 2022

Кім заявив, що рф вдарила по ПАЕС високоточною ракетою «Іскандер»

Свежие новости: Кім заявив, що рф вдарила по ПАЕС високоточною ракетою «Іскандер»

Начальник Миколаїіської ОВА Віталій Кім заявив, що по Південноукраїнській АЕС рф нанесла удар високоточною ракетою «Іскандер». Він вважає такі дії окупантів шантажем і примушуванням до переговорів.

Про це Кім заявив в ефірі національного телемарафону.

– Я не вважаю, що росія з глузду з’їде зовсім, щоб якусь ядерну катастрофу запустити, бо це буде крах для самої росії, – сказав начальник ОВА.

Кім відзначив, що по території АЕС завдали удару ракетою «Іскандер».

– За попередніми висновками, це не остаточно, але щ великою долею вірогідності це була ракета «Іскандер». Це високоточна ракета, тому росіяни навмисне били в трьохстах метрах біля атомної станції, в 300 метрів [від реактора], для того, щоби шантажувати, примушувати для переговорів і таке інше. На зараз прямої загрози немає», — додав він.

Також він зазначив, що влада давно враховувала ризики, тому є план евакуації і в 30-кілометровій зоні біля АЕС, і далі.

Як відомо, 19 вересня о 00:20 російська армія здійснила ракетний обстріл промислової зони Південноукраїнської атомної електростанції. Потужний вибух стався всього за 300 метрів від реакторів ПАЕС.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты