Политика | Николаев, 28 Декабря, 2023

Кім другий після Зеленського в трійці лідерів довіри серед українських політиків, — опитування

Свежие новости: Кім другий після Зеленського в трійці лідерів довіри серед українських політиків, — опитування

Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім продовжує лишатись другим політиком, якому українці виражають найбільше довіри.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом Демократичні ініціативи.

Першим в рейтингу є Президент Володимир Зеленський — станом на кінець 2023 року йому довіряє 71% українців. 

Другим після президента за рівнем довіри українці вказали Віталія Кіма (65%). При цьому, у порівняні з опитуванням, проведеним восени, рівень довіри до очільника Миколаївщини трохи виріс.

На третьому місці рейтингу — міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (56%).

«Серед політиків, посадовців, громадських діячів, рівень довіри до яких оцінювався під час цього дослідження, найчастіше респондентами висловлювалася довіра до  Володимира Зеленського (71%), Віталія Кіма (65%), Дмитра Кулеби (56%),  Сергія Притули (55%) та Михайла Подоляка (52%)», — зазначають соціологи.

Також частіше висловлювали довіру, ніж недовіру, до секретаря РНБО Олексія Данілова (відповідно 44% і 30%), глави СБУ Василя Малюка (відповідно 41% і 21%), глави Міноборони Рустема Умєрова (відповідно 35% і 22%) й глави МВС Ігоря Клименка (відповідно 31% і 21%).

При цьому, за балансом довіри-недовіри Віталій Кім (47,7%) випереджає Володимира Зеленського (47,3%).

Водночас опитані не довіряють нардепу Юлії Тимошенко (85%), ексраднику ОП Олексію Арестовичу (82%), нардепам Юрію Бойку (81%), Петру Порошенку (74%), Мар’яні Безуглій (58,5%), Давиду Арахамії (57%) та керівнику ОП Андрію Єрмаку (54%).

Зазначається, що дослідження тривало з 8 по 15 грудня 2023 року. Методом опитування face-to-face опитали 2 019 респондентів у віці від 18 років, що мешкають на території, яка контролюється урядом України. У Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях опитування відбувалося лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Водночас, соціологи зазначають, що додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема, вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости