Политика | 27 Ноября, 2022

Кім Чен Ин заявив про намір створити «найбільшу ядерну силу у світі»

Свежие новости: Кім Чен Ин заявив про намір створити «найбільшу ядерну силу у світі»

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що кінцевою метою його країни є володіння найпотужнішими ядерними силами у світі.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на ЗМІ Північної Кореї.

Ця заява була зроблена після того, як Кім проінспектував випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Hwasong-17 і пообіцяв протистояти ядерним загрозам США за допомогою ядерної зброї.

«Створення ядерних сил призначене для надійного захисту гідності та суверенітету держави та народу, і « його кінцевою метою є володіння найпотужнішою у світі стратегічною силою, абсолютною силою, безпрецедентною в цьому столітті», - йдеться у заяві лідера КНДР.

Він назвав «Hwasong-17» «Найсильнішою у світі стратегічною зброєю» і заявив, що вона демонструє рішучість і здатність Північної Кореї створити найсильнішу армію у світі.

Зазначається, що Кім Чен Ин підвищив у званні десятки військових офіцерів, які брали участь у нещодавньому запуску найбільшої балістичної ракети Північної Кореї і заявив, що з єверокорейські вчені зробили «прекрасний стрибок уперед у розвитку технології встановлення ядерних боєголовок на ракетах».

Вченим, інженерам, військовим та іншим особам, які брали участь у випробуванні, Кім сказав, що очікує від них продовження розширення та зміцнення ядерного стримування країни надзвичайно швидкими темпами.

Вони склали присягу на вірність правлячої партії, пообіцявши захищати « абсолютний авторитет » партії та Кіма, а також запевнивши, що «наші ракети летітимуть лише у напрямку, вказаному» ім.

Запуск ракети, здатної досягти материкової частини США, спонукав Сполучені Штати закликати Президента Ради Безпеки ООН зробити заяву аби притягти Північну Корею до відповідальності за ракетні випробування, заборонені резолюціями Ради Безпеки.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости